Victòria d’Òscar Casal a una consolidada 3a edició de La Sportiva Andorra Trail

Durant tres jornades, del 3 al 5 de setembre, es va celebrar la tercera edició de La Sportiva Andorra Trail, una cursa de muntanya que va comptar amb la participació de 200 corredors. El veterà Òscar Casal va ser un dels grans protagonistes, amb la victòria en la prova individual masculina.

La prova, que compta amb el suport dels comuns d’Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria, a banda d’Andorra Turisme, es dividia en tres etapes. La primera jornada va consistir en un pròleg de 5 quilòmetres i 260 metres de desnivell positiu. Un petit tast de la duresa que esperava als participants en una segona etapa de 29 quilòmetres i 2500 metres de desnivell positiu. El tercer dia no va ser menys dur, amb 33 quilòmetres i 2000 metres de desnivell positiu. Les sortides i arribades es van alternar entre la plaça de la Germandat, de la parròquia laurediana, i la plaça Coprínceps, d’Escaldes-Engordany. En total, la prova va sumar 67 quilòmetres i 4700 metres de desnivell positiu.

Òscar Casal es va proclamar guanyador de les tres etapes en la categoria individual masculina. La parella formada per Arnau Cases i Isaac Bartí també va pujar al calaix més alt del podi, mentre que en la categoria femenina el triomf va ser per a Roser Español.

Com a novetat d’enguany, la prova va passar de dues a tres etapes i es va poder fer de manera individual. Durant la cursa, els participants van poder creuar diferents punts de pas com ara la Tossa de Breibal, el refugi de Claror, Aixàs, el Bony de la Pica, la cresta d’Enclar i el pic del Carroi.

La Sportiva Andorra Trail forma part del calendari de l’ITRA (International Trail Running Association). Per això, la prova va ser puntuable per a la prestigiosa UTMB (Ultra Trail Mont-Blanc) i la Multisegur Copa d’Andorra de curses de muntanya.

L’organització va fer un balanç molt positiu de les tres jornades, tot i que esperava un major nombre d’inscripcions. L’alta exigència de la prova i el fet que es disputés immediatament després del període de vacances, ha fet que els organitzadors es plantegin celebrar les pròximes edicions durant la darrera setmana del setembre. Amb aquest canvi en el calendari, s’espera que els participants puguin afrontar la cursa amb una condició física més bona.