El Museu Fàbrica Reig va presentar l’exposició ‘Art i follia’ en honor a Joan Obiols Vié

El psiquiatre i humanista català Joan Obiols Vié és la personalitat que dona vida a la més recent exposició del Museu Fàbrica Reig. La col·lecció, que s’exhibeix sota el nom ‘Art i follia: Joan Obiols Vié’, es divideix en dues parts per tal d’ajudar a descobrir la personalitat complexa d’aquest referent de la psiquiatria.

Fotos: Cristian Andrica

Exposició de Joan Obiols Vié al Museu Fàbrica ReigEl passat 6 de febrer, al Museu Fàbrica Reig, es va inaugurar oficialment una exposició que busca profunditzar en les dues facetes del doctor Joan Obiols Vié, reconegut professional de la psiquiatria i un humanista dedicat a l’aplicació de les tècniques del psicodrama, que va impulsar el camp de la psicopatologia de l’expressió.

Deborah Ribas a l'exposició de Joan Obiols ViéDe trajectòria professional impecable i d’un accentuat caràcter humanista i polifacètic, Joan Obiols Vié és un personatge digne d’estudiar i reconèixer, no només per les seves aportacions mèdiques i científiques, sinó també per innovar en el tractament dels malalts psiquiàtrics a través d’eines facilitades per l’art, la filosofia, el teatre, el cine i la fotografia. De fet, el vessat artístic del Dr. Obiols Vié es veu refermat per la seva afició a col·leccionar obres de grans noms com ara els de Joan Ponç, Antoni Tàpies, Joan Miró, Salvador Dalí, Perejaume i altres icones.

Exposició Joan Obiols ViéSi bé la primera part de l’exposició permet conèixer més profundament el Dr. Joan Obiols Vié, la segona part de l’exhibició ens mostra els treballs de la psicopatologia de l’expressió i de la innovadora visió de l’art brut, un nom que defineix l’art creat fora dels límits de la cultura oficial. Tanmateix, el visitant d’aquesta nova exposició del Museu Fàbrica Reig podrà apreciar les fotografies de pacients psiquiàtrics fetes pel mateix Dr. Obiols Vié.

Finalment, de manera complementària, es mostren els dibuixos dels usuaris del Servei de Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), una institució que des dels seus inicis va utilitzar l’art com a mitjà d’inclusió dels pacients amb trastorns mentals.

L’exposició temporal ‘Art i follia: Joan Obiols Vié’ romandrà oberta al públic fins al 26 d’abril del 2020, i es podrà visitar al Museu Fàbrica Reig de dimarts a divendres, de les 9 hores a les 18.30 hores. Els dissabtes, de les 10 hores a les 20 hores, mentre que els diumenges es pot visitar el museu des de les 10 hores fins a les 14.30 hores.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.