(+Fotos) Participació massiva a la 6a Skimo Femení

Més de 300 participants van tenyir de lila el Pla de la Caubella amb motiu de la 6a edició de l’Skimo Femení. L’organització va valorar de forma molt positiva la xifra aconseguida el passat dia 5 de març, que va coincidir amb la realització d’una altra competició esportiva d’esquí de muntanya. 

Fotos: César De Pablos

317 és la xifra màgica de la 6a edició de l’Skimo Femení. Aquesta correspon al nombre exacte d’inscripcions per a una jornada en què part dels beneficis es van destinar a l’Associació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme d’Andorra (AUTEA). Segons va informar Maria Rosa Vergés, membre de l’equip organitzatiu, un 60% de les participants va competir en la modalitat de skimo, mentre que el 40% restant va fer el mateix amb les raquetes de neu.

Quant a la cursa de raquetes, en la qual les competidores van haver de completar un trajecte de 3,4 km amb 179 m de desnivell, la primera dona a travessar la línia de meta va ser la Isabel Gumbau, seguida de Maria del Pino i Susana Bulto. Pel que fa a l’esquí de muntanya, modalitat que va constar d’un recorregut de 4 km i 432 m de desnivell, l’Anna Feliubadaló va ser l’esportista més destacada, mentre que Elsa Martí i Ana Maria Campoy van completar el podi.

Skimo Femení 2023

Enguany també es van reconèixer els resultats col·lectius. L’equip Papió es va emportar els màxims honors en la categoria ‘mare-filla’ de raquetes de neu, mentre que la parella Els Pros va guanyar la categoria ‘dona-home’. Les ‘Foggy Girls’ es van consagrar com a vencedores de la categoria ‘equip família’ i, finalment, Energy va pujar a l’esglaó més alt dels ‘equips femenins’.

Parlant d’esquí de muntanya, Les Medines van fer el millor tàndem ‘mare-filla’, al mateix temps que Limogos ho aconseguia en la categoria ‘dona-home’. El ‘Cerqueda Girls Team’ va ser l’equip familiar més ràpid, mentre que ‘Isa i Olga’ es van emportar la categoria ‘equips femenins’.

 

Skimo Femení 2023

A diferència de l’any anterior, l’Skimo Femení d’aquest 2023 es va caracteritzar pel dia assolellat que tothom va poder gaudir a l’estació de Pal Arinsal. Tampoc no hi van faltar les sessions d’estirament i activació a càrrec del preparador físic Antoni Bonsoms, del centre My Trainer, ni el distintiu toc musical de l’agrupació neerlandesa Las Bandidas.

“Després de gaudir d’aquesta jornada, volem agrair els nostres més de 40 patrocinadors i col·laboradors que, sense ells, no hauria estat possible dur a terme aquesta cursa”, va expressar Maria Rosa Vergés, qui va revelar que l’organització està treballant en nous projectes de cara al pròxim any.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

Skimo Femení 2023, la festa de la dona