Novetats de la llibreria la Puça per al mes d’abril

Viatge íntim per la Seu d’Urgell | Joan Obiols
Editorial Andorra – Edicions Salòria

Un viatge a través de la conversa, un trajecte per l’interior de les persones, que ens apropa d’una manera ben particular a l’ahir, a l’avui i a l’endemà de la Seu d’Urgell. Alhora és el complement que clou definitivament el desè volum del Viatge Universal pel Pirineu, dedicat a la comarca de l’Alt Urgell.

Preu de venda: 19 €

Els fills de la terra | Manel Figuera Abadal | Edicions Salòria

Aquesta novel·la s’introdueix en la situació complexa que vivia la vegueria de la Cerdanya, a finals del segle XVI, quan el bandolerisme del barroc, causant de robatoris, assalts, segrestos i assassinats, era un flagell constant i quotidià, agreujat per les incursions de mercenaris francesos- hugonots, o no- fomentades pels mossos de frontera i amb el suport demostrat dels bandolers cadells, que van ser una amenaça contínua. Basada en esdeveniments documentats, bastants dels personatges han existit. La Cerdanya d’avui és hereva d’aquella època fosca, bel·licosa i poc coneguda, quan encara no estava dividida per l’actual frontera estatal i en què Puigcerdà era encara una de les poblacions més importants de Catalunya.

Preu de venda: 20 €

Paraula d’Andorra |David Paloma

El català té més de 10 milions de parlants, però enmig del Pirineu hi ha un petit racó d’uns 70.000 habitants que té la seva pròpia manera de parlar-lo (Andorra), amb paraules que el pas del temps ha anat adequant a les seves peculiaritats polítiques i històriques. El temps ha deixat gairebé una cinquantena de paraules pròpies que el tercer volum de la Proposta per a un estàndard oral de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans recull, i el doctor David Paloma ens les explica en aquest llibre en format per petites càpsules lingüístiques.

Preu de venda: 12 €

Un homenatge a Pep Aguareles | Poètica de la imatge-s poètiques  | Pep Aguareles – Lluós Casahuga

 Es tracta d’un llibre de l’exposició del mateix títol de fotografies de Pep Aguareles, amb un CD de la instal·lació sonora de Lluís Casahuga que va acompanyar l’exposició realitzada el mes de gener passat. Pròleg de Manel Gibert.

Preu de venda: 25 €

Gran és la negra nit |  Domènec Ferran |  Editorial Límits

Escrita amb la perícia dels provocadors, però també amb l’acurada tècnica de l’art de la novel·la, Domènec Ferran ha perpetrat una obra duríssima, però també poderosa, de les que arrosseguen i fascinen, i tot a través d’unes vibrants pàgines que ens mostren com la malaurança i el desenfrenament també esdevenen una altra possibilitat per a la gràcia. Gran és la negra nit, és un esclat literari nascut per escandalitzar i per entendrir durant molt de temps.

Quan un desastre sacseja la seva vida per sempre, l’Anaïs cau en un autodestructiu remolí de relacions turbulentes i de sexe arrauxat, els ingredients perfectes per a un caos literari que fa les delícies de totes aquelles persones que volen llegir una aventura d’alt impacte emocional. El periple de l’Anaïs va del dol a l’estupor, en un viatge despietat que no dona treva.

El text és de Jaume C. Pons Alorda, poeta, narrador i professor d’escriptura creativa, a l’Ateneu de Barcelona, de qui el Domènec va ser alumne.

Preu de venda: 18 €

Ales de plata |  Camilla Lackberg |  Editorial Amsterdam llibres

Una dona imparable, disposada a tot per defensar la seva dignitat. Una història de venjança, traïció, violència i redempció, que absorbeix el lector, com només Camilla Läckberg és capaç de fer-ho.
La Faye gaudeix del poder i l’estatus que sempre havia desitjat. Revenge, la seva empresa de cosmètics, és una corporació d’èxit internacional, i ella viu una vida exuberant a Itàlia, amb la seva filla, envoltada dels luxes que s’ha guanyat amb el seu esforç. Però quan la nova sucursal de Revenge és a punt d’implantar-se als Estats Units, una amenaça s’abraona sobre l’empresa i Faye torna a Estocolm per prendre, un cop més, les regnes del seu destí. Amb l’ajuda d’un grup de dones seleccionades meticulosament per passar a l’ofensiva, Faye es posarà en peu de guerra per preservar allò que li pertany.


Preu de venda: 21 €

Les oliveres i altres paisatges | Eva Arasa | Assumpta Arasa | Edicions Salòria

 Una obra poètica que reflecteix la sensibilitat i l’estima per la terra que tenen les dues autores: l’Eva Arasa amb la seva poesia íntima i reflexiva i l’Assumpta amb les seves pintures realistes i inspiradores de colors suaus.
Eva Arasa és polifacètica, professora, periodista i poeta, domina el llenguatge i tracta la poesia amb la naturalitat i respecte; l’Assumpta Arasa s’endinsa en els colors de la terra i s’apropa a la realitat amb una visió singular i propera

Preu de venda: 18 €

Disponibles a www.shop.lapuca.com | Tel.: +376 827 726