Tot a punt per a la Festa de la Parròquia d’Escaldes-Engordany

El Comú d’Escaldes-Engordany organitza un reguitzell d’activitats per celebrar la Festa de la  Parròquia que tindrà lloc el cap de setmana del 17 i 18 de juny. L’efemèride serveix per festejar el  45è aniversari d’Escaldes-Engordany, parròquia que naixia un 14 de juny del 1978.

Foto: Comú d’Escaldes-Engordany

El tret de sortida de la festa es donarà dissabte 17 de juny a les 12 hores a la Plaça Coprínceps amb  un concert de la Grossband i la Brass The Gitano Band. Precisament, aquesta darrera formació serà  la que animarà amb música la cercavila que es passejarà per l’avinguda Carlemany a partir de les 18 hores. A les 20 hores, l’Església de Sant Pere Màrtir acollirà el concert de la Coral d’Escaldes Engordany i la jornada finalitzarà amb un ball de nit organitzat per l’Associació Balland que tindrà  lloc a la sala del Prat del Roure. El preu de l’entrada serà de 10 euros. 

La festa de la parròquia continuarà diumenge 18 de juny amb activitats durant tota la jornada. A  partir de les 10.30 hores, a l’aparcament del Puader, els més petits realitzaran jocs d’aigua en què  aprendran a fer un ús responsable d’aquesta. Alhora, també podran jugar dins el circuit de  circulació viària tot aprenent les normes bàsiques i senyals de circulació i compartiran moments  amb efectius del cos de Bombers que s’hi desplaçaran amb un camió, els agents de la policia canina i integrants de la Creu Roja. En el mateix indret hi haurà instal·lat el Fargo, l’autobús més antic del  país. Aquesta és la primera vegada que el Fargo s’exposa al públic i una bona oportunitat per fer-se  una foto junt amb el vehicle. Les mateixes activitats a l’aparcament del Puader es reprendran a partir de les 16 hores. 

El parc de la Mola prendrà el seu protagonisme a les 13 hores de diumenge amb l’actuació de  l’Esbart Santa Anna que donarà pas a la tradicional arrossada popular de muntanya. El preu per tiquet serà de 5 euros que inclou, a més de l’arròs, el plat commemoratiu de la jornada, pa, aigua, vi  i gelat. Els tiquets ja es poden adquirir al servei de Tràmits del Comú, a la llar de jubilats i a l’oficina  de turisme de la Plaça Santa Anna. També es podran comprar al mateix dia de l’arrossada popular.  Es tracta del mateix preu de l’any passat. 

A partir de les 15.30 hores, al mateix parc de la Mola, la música agafarà el seu protagonisme amb  l’actuació de La Sonsoni, formació que oferirà música tradicional i danses de l’Alt Pirineu al so de  l’acordió diatònic i del violí. A les 17 hores serà el torn de The Scarlett Brotherhood que posaran  punt final a la Festa de la parròquia.