(+Fotos) Laura Casanovas, la gran guanyadora del XII Premi Carlemany

L’escriptora alt urgellenca, que es defineix a si mateixa com a “una andorrana sense papers” gràcies al vincle que guarda amb el Principat, va rebre el guardó per l’obra ‘Les estrelles de Lilith’. La cerimònia de lliurament del premi es va dur a terme a la Sala d’Exposicions del Govern d’Andorra, a la capital.

Fotos: César De Pablos

Laura Casanovas i el Premi CarlemanyLa cantant Mar Capdevila va obrir el teló de la cerimònia, amb una presentació musical en la qual va interpretar alguns dels temes més sonats i memorables d’Eurovisió. Però, si bé la posada en escena de l’artista andorrana es va guanyar els aplaudiments de l’audiència, tots els reflectors van apuntar a Laura Casanovas, guanyadora del XII Premi Carlemany per al Foment de la Lectura de l’any 2022.

Laura Casanovas i el Premi CarlemanyL’obra per la qual va ser guardonada l’autora, és un thriller policial del qual la Maria, una noia de quinze anys, i la seva mare són protagonistes. Bona part de la història transcorre a Andorra, país al qual totes dues es van mudar després que la mare de la jove s’enamorés d’un policia andorrà a través de Tinder. Explica Casanovas que “tenia ganes d’ambientar una novel·la en el meu país d’adopció i l’he fet divertida, entretinguda i, alhora, volia aportar algun tema que li importi als joves, com ara l’assetjament escolar, per a presentar-lo i que no sigui tabú”. Cal destacar que, per a la construcció dels personatges, l’escriptora es va inspirar en persones reals, essent la majoria d’elles dels seus cercles més pròxims.

Laura Casanovas i el Premi CarlemanyEl cap de Govern, Xavier Espot, va ser l’encarregat d’entregar a Casanovas l’estatueta del XII Premi Carlemany. A més a més, l’autora rebrà una dotació econòmica de 8.500 euros, aportats tant pel Govern d’Andorra com per l’editorial Grup 62, essent aquesta última la responsable de publicar, a través del segell de Columna Edicions, els exemplars de ‘Les estrelles de Lilith’.

Laura Casanovas i el Premi CarlemanySarayd Catalao, Marc Serra i Sofía Pemartín, del Col·legi Maria Moliner; Martí Vidal, Núria Valera i Natalie Franco, de l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Andorra la Vella i Chlöé Viñolas, Clara Vila i Queralt Garcia, del Lycée Comte de Foix, van ser els membres del jurat juvenil al qual van encomanar la missió d’escollir les tres obres finalistes, seleccionades prèviament per consell lector constituït per l’editora Glòria Gasch, les escriptores Maria Carme Roca i Laia Aguilar, i les docents Gemma Garcia, Sílvia Sinfreu i Alèxia Carreras.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

Laura Casanovas, la gran guanyadora del XII Premi Carlemany