(+Fotos) Toni Cruz i milers de flors embelleixen la capital

L’artista andorrà Toni Cruz, que també té una important faceta com a empresari, ha aprofitat l’immillorable marc d’‘Andorra la Vella en flor’ per a decorar els seus establiments gastronòmics. Les icòniques escultures de ferro que hi ha a l’avinguda Meritxell ara llueixen la seva cara més florida i es roben les mirades dels visitants.

Fotos: César De Pablos

Escultura al Mama MariaDonar la possibilitat al fet que la gent s’emporti un bon record i una imatge agradable d’Andorra ha estat suficient motivació perquè el Toni Cruz decidís mostrar un aspecte poc vist de la seva faceta com a artista. Si bé ja és prou conegut per les seves escultures de ferro, que recorden la fauna andorrana o fins i tot els antics oficis de la cultura del nostre país, molt poca gent –diríem que gairebé ningú– havia donat un cop d’ull a les seves intervencions florals amb aquestes escultures.

Escultura al Mama MariaEra una qüestió molt íntima que l’artista andorrà tenia ben guardada, però que, coincidint amb ‘Andorra la Vella en flor’, una iniciativa comunal a la qual s’han sumat una cinquantena de comerços, ha decidit compartir-la amb tothom. D’aquesta manera, la vaca i l’os, tots dos esquiadors, així com el cavall, que plegats engalanen l’exterior del restaurant Mama Maria, a l’avinguda Meritxell, amaguen la seva pàtina per uns quants dies per donar un toc de color i de vida primaveral –gairebé estival– als principals indrets de la parròquia, lluint centenars d’orquídies de tonalitats roses i blanques. L’Informal, Chester, Papanico, 120, el Celler del Mama Maria, El Refugi Alpí, L’Escapada, Dos Caçadors, entre altres gestionats pels germans Cruz, també han estat decorats amb milers de flors que, sens dubte, capten l’atenció de tothom que hi passa.

Escultura al Mama Maria“Ens fa una il·lusió immensa poder participar en aquesta convocatòria. Entre tots, hem intentat posar el nostre granet de sorra i crec que els comerciants s’han mostrat molt solidaris en posar ornaments florals als seus aparadors i façanes”, explicava Cruz, qui veu amb bons ulls aquesta iniciativa, ja que permetrà fer d’Andorra un país conegut també per les seves instal·lacions florals, com ja passa amb grans capitals europees com ara París i Londres. “Si ja els visitants es feien fotos amb les escultures, ara se’n fan moltes més. Quan la gent ve aquí, no s’emporta un record del nostre restaurant, sinó d’Andorra i del que van gaudir al nostre país”, va expressar.