Christelle Le Guillard: “Tenir una sexualitat més conscient ens ajuda a gaudir de la intimitat com mai ho hem fet abans”

Christelle Le Guillard, nascuda a Andorra i creadora del projecte Kerala Coach, experta en sexualitat femenina, Tantra i relacions, ens explica per què és absolutament necessari cultivar la nostra energia sexual i creativa en el dia a dia.

► Fotografia: Gerard Bernal
Actualment, hi ha molta desinformació sobre el Tantra, podries desmitificar-nos sobre aquest tema?

Doncs d’una manera molt simple, perquè és un sistema mil·lenari molt ampli, el Tantra és bàsicament una ciència pel despertar espiritual que ens ensenya com utilitzar el cos, les emocions, la ment i l’energia per connectar d’una manera més profunda amb nosaltres mateixos i els altres, i així poder gaudir més de la vida. És un camí pel creixement personal totalment revolucionari. Conèixer aquestes eines pot transformar les nostres imperfeccions en completes perfeccions, perquè aprens a estimar-te i acceptar-te tal com ets.

En què es basen les teves sessions i tallers, i en què ens pot ajudar a conèixer un altre tipus de sexualitat més conscient?

La meva feina es basa a educar generalment a dones, però també a parelles i homes per ensenyar maneres d’intimar i connectar més profundament. Tenir una sexualitat més conscient ens ajuda a relacionar-nos d’una manera més harmoniosa amb nosaltres mateixos, amb la nostra parella i a gaudir de la intimitat com mai ho hem fet abans.

Hi ha moltes dones que tenen dificultats per sentir-se còmodes amb el seu cos, pot tenir relació aquest tema amb la insatisfacció sexual?

Avui en dia vivim en una societat on els mitjans de comunicació i les xarxes socials no paren de bombardejar-nos amb imatges sobre com ha de ser la dona, com si només existís un únic cànon de bellesa i se centren generalment en l’aparença física. Tot això ens fa sentir molta frustració i pot provocar bloquejos, traumes o tabús a l’hora de relacionar-nos sexualment, ja que aquests fets debiliten la nostra autoestima i limiten la capacitat per entrar en contacte amb el plaer i el mereixement.

Com podem tenir experiències més conscients i satisfactòries per connectar amb el nostre cos durant la intimitat?

És interessant perquè creiem que estem presents en el nostre cos quan tenim sexe, però és molt comú per a moltes dones desconnectar-se durant la intimitat i pensar en altres coses portant l’atenció a la ment. Podríem dir que l’energia va allà on posem l’atenció, per tant, necessitem arrelar l’experiència sexual i vincular-la a les nostres sensacions per obrir-nos a totes les possibilitats que tenim per a rebre el plaer. Aprendre a sentir el cos és una de les maneres més boniques que tenim disponibles per a transformar la nostra sexualitat.

Parla’ns del taller sobre sexualitat femenina, “Dona Aigua” que tindrà lloc a Andorra el proper dissabte 17 de juny al centre Komorebi d’Escaldes…

Serà un taller exclusiu per a dones de qualsevol edat, dissenyat per aprendre a expandir el plaer i la felicitat dins la nostra vida; un espai pensat per empoderar-te i tenir una sexualitat més conscient, natural i autèntica per sentir-te realment en plenitud. Descobrirem com podem reforçar l’autoestima per sentir-nos realment empoderades, i aprendrem a com estimar-nos a nosaltres mateixes, el nostre cos i la nostra sexualitat. Esbrinarem com podem tenir més consciència corporal per estar més presents i despertar tota aquesta capacitat pel plaer que disposem dins del nostre cos com a dones.

INFORMACIÓ D’ALTRES TALLERS I SESSIONS: www.keralacoach.com · @kerala_coach · @komorebi_andorra

Proper Taller “Dona Aigua”, dissabte 17 de Juny, de 16h a 20h, Centre Komorebi, (Escaldes-Engordany).