Tot i la pluja, la Diada de l’Acordió i del Premi Lauredià clou amb bones sensacions

Del 2 al 4 de juny, Sant Julià de Lòria va tornar a ser el punt de trobada d’acordionistes de totes les edats, amb una nova edició de la Diada de l’Acordió i del Premi Lauredià.

Fotos: Josep Segura 

L’esdeveniment va ser inaugurat pel cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, que va donar el tret de sortida a les activitats amb una benvinguda acompanyada d’un concert de saxo i acordió, a càrrec del duet format per Mikel Andueza i Javier López.

Dissabte al matí, la placeta de Casa Comuna va acollir tallers d’iniciació de l’acordió aplicat al jazz, impartits pel mateix Javier López Jaso, així com actuacions de talentosos acordionistes al carrer, tal com s’havia fet en les edicions anteriors. A més, tot i la pluja, l’orquestra italiana Marchigiana va oferir una actuació impecable a la Casa Comuna, interpretant  un repertori musical propi del país transalpí.

Enguany, amb l’objectiu de garantir el benestar dels participants, la diada es va avançar al mes de juny. Aquest canvi es va realitzar una causa de les elevades temperatures que s’havien registrat els últims anys, dificultant les actuacions en indrets sense ombra.

Lliurament de premis

L’entrega de premis es va dur a terme a la Sala Sergi Mas, el diumenge 4 de juny, i va anar a càrrec del cònsol major, Josep Majoral; i de la directora de l’escola de música Harmonia i organitzadora de l’esdeveniment, Roser Palomero.

Alim Usmanov va ser el guanyador en la categoria Preliminar; Olga Pons, en la categoria Faristol; Neriyá Dori i Berta Villorbina, en la categoria Diapasó i, finalment, el duet Cerverí, en la categoria grup. L’entrega dels guardons, va suposar el reconeixement del talent i l’excel·lència dels acordionistes en les diferents modalitats del concurs.

Balanç positiu

El cònsol major, Josep Majoral, es va mostrar satisfet per poder acollir un any més la Diada de l’Acordió i el Premi Lauredià, un esdeveniment “relacionat amb un instrument tan tradicional i arrelat al Pirineu com és l’acordió”, que contribueix a situar a Sant Julià de Lòria en el mapa mundial de la música i que, al mateix temps, es consolida com un certament de referència a la parròquia i al país.

Per la seva banda, l’organitzadora de l’esdeveniment, Roser Palomero, també va fer un balanç molt positiu de la darrera edició del certamen. Palomero va destacar l’ambient festiu que es va viure a la parròquia laurediana amb un programa d’activitats molt complet que va incloure concerts, actuacions al carrer, tallers i concursos. No obstant això, va lamentar que, a causa del mal temps, no es poguessin dur a terme les dues actuacions previstes a l’aire lliure, a la plaça de la Germandat.