Pànic Escènic, una agrupació amb arrels de jazz

Els set noms que conformen Pànic Escènic captiven amb el seu repertori, principalment amb temes propis, però també tocant les composicions d’icones de la mida de Pat Metheny o el llegendari baixista Marcus Miller.

Foto: Nelly Dedea

Pànic Escènic és el resultat de la unió de diferents músics que abans participaven en altres grups; algun d’ells continuen alternant-se entre les agrupacions, però l’energia i les ganes de fer bona música són sempre les mateixes. Sergi Marsal, al saxo; Enric Cardús i Albert Gómez, a les guitarres; Teresa Bernadó, als teclats; Sisco Marsal, a la percussió; Joan Acosta, al baix, i Francesc Navarro, a la bateria; donen vida a una banda versàtil i amb molta influència del jazz.

Alguns dels seus membres han tocat en diversos escenaris del país, com ara el Jambo Street Music, que serveix de finestra per als músics locals, però la passió pel jazz i la companyonia els ha impulsat a dedicar més atenció al grup conformat pels set músics. Si bé Pànic Escènic és una formació que pot oferir un molt bon espectacle, les seves composicions han estat més sentides a celebracions privades i benèfiques, però no descarten la possibilitat pujar a la tarima d’un concert obert a tothom.

Les seves influències del jazz, jazz fusió, samba i chill out, venen de mítics referents com ara Pat Metheny, el baixista Marcus Miller, el cèlebre Miles Davis, Jaco Pastorius, la saxofonista Candy Dulfer, el cantant i guitarrista George Benson i la icona del smooth jazz, Michael Franks, exponents musicals que els va servir d’inspiració. Malgrat tot, Pànic Escènic ofereix tot un repertori de composicions pròpies i aporta la seva originalitat allà on arriba l’agrupació.

Podríem definir el ritme proposat per Pànic Escènic com a sensual i ambiental, capaç de donar calidesa a qualsevol ocasió i, per descomptat, animar-te a ballar. Sens dubte, és una banda que val la pena descobrir.