Unicef Andorra, 25 anys dient prou a la violència contra els infants

És un dels 33 comitès nacionals que treballen al costat del Fons de les Nacions Unides per a la Infància, Unicef Andorra és una organització no governamental prou coneguda, tant per la seva seriositat com pel seu compromís amb els més necessitats.

Fotos: Unicef Andorra

Unicef és una organització sense ànim de lucre, que funciona com a agència de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), per tal de protegir i donar assistència als nens i mares a països en vies de desenvolupament. L’ONG es va crear l’any 1946, a Nova York, i treballa a més de 191 països, essent Andorra un d’ells, a través del seu Comitè Nacional.

albert llovera ambaixador unicef andorraPresidit per Laura Álvarez, Unicef Andorra té com a propòsit garantir que es respectin els drets dels infants en matèria de salut, educació, així com la protecció a cada racó del món, valors ratificats en la Convenció sobre els Drets de l’Infant, que data del 1989. Actualment, Unicef Andorra porta a terme, de manera activa, la campanya “Infants en el punt de mira”, que pretén posar l’accent en el perill que pateixen els nens a països en conflicte, com ara la República Democràtica del Congo, Síria, Sudan del Sud i Iemen; on els infants no estan exempts dels atacs contra la seva vida, el seu benestar i la seva dignitat.

Nen amb caixa d'unicefLes xifres aportades per Unicef Andorra, resulten realment alarmants, ja que revelen que, 1 de cada 4 infants, viuen en països afectats per conflictes o catàstrofes, mentre que 34 milions de nens s’han vist obligats a desplaçar-se a causa de la violència i els conflictes polítics, religiosos o racials. D’aquest important nombre, 15 milions de nens viuen com a refugiats, i més de 19 milions són desplaçats interns i, tant Unicef com el Comitè Nacional a Andorra, insten a totes les parts a respectar i protegir els infants davant els atacs armats, la violència sexual, la violència de gènere, la utilització d’escoles com a bases militars, l’atac a instal·lacions sanitàries i d’aigua potable, o altres temes tan neuràlgics, com ara el reclutament de nens per formar part de forces armades de qualsevol naturalesa.

Gerard claret ambaixador unicef andorraSi bé resulta una feina molt complicada, amb components socials, polítics i jurídics molt enrevessats, Unicef Andorra mai no deixa de fer una crida a la protecció dels nens, en especial d’aquells que es troben a l’epicentre de conflictes. Gràcies a empreses i aliats i al treball conjunt amb ambaixadors, com ara el pilot Albert Llovera o el músic Gerard Claret, l’ONG ha continuat recaptant fons i executant campanyes que permetin crear un entorn més segur per a tots els nens del món.

Nens africans amb ajudes d'unicef