MONTSE GUIU PRESENTA “PRIMERES PERSONES”

La periodista catalana Montse Guiu va presentar el 16 de gener, al Roc Blanc, la seva obra literària debut “Primeres persones”.

Farcit de diàlegs constants i dinàmics, “Primeres persones” és un llibre autobiogràfic i gairebé un manual en què l’escriptora ha plasmat el que tant ella com la seva mare van experimentar a l’hora de gestionar l’íntegre decurs del càncer que va acabar enduent-se la progenitora de l’autora.

A través d’un centenar llarg de pàgines descobrim un món d’emocions i sentiments molt intensos; Guiu ens parla no només de la lluita de les dues protagonistes a l’hora d’afrontar tot el que comporta la convivència amb una malaltia tan dura, sinó també dels mecanismes i la manera que cadascú troba per superar l’absència d’una figura referent i cabdal com és la de la mare i, per extensió, la de qualsevol ésser estimat.

Guiu reconeix que el desenvolupament de “Primeres persones” li ha servit de teràpia per expiar l’angoixa i les sensacions que l’estela d’una experiència tan potent deixa a l’ànima dels qui la viuen.

Gairebé la totalitat del llibre està compost per diàleg, una de les millors tècniques per captar l’atenció del lector,  aconseguint que no ens faci mandra endinsar-nos en la lectura gràcies a la “respiració visual”, i ens incita a cuidar tot allò bo que se’ns proporciona, ja que res és etern ni segur. “Primeres persones” ens anima a no cometre l’error tan freqüent de valorar el que tenim un cop ho hem perdut.