MANUEL ALONSO

Manuel Alonso és compositor, arranjador i productor musical; és propietari de la botiga “Andorra Luthier Instruments”, i lidera, juntament amb el cèlebre pianista Jordi Barceló, el Centre Artístic Musical “La Grandàlia”.

Manuel Alonso va arribar a Andorra, provinent de Mèxic, decidit a ser pioner al país a l’hora de divulgar l’art del flamenc així com el seu instrument predilecte, la guitarra clàssica. Ho ha aconseguit a través de la seva botiga “Andorra Luthier Instruments”, que compta amb una gran quantitat d’accessoris per tot tipus d’instruments musicals, però està enfocada fonamentalment en el món de la guitarra: de fet, és l’únic establiment del Principat especialitzat en la fabricació de guitarres artesanals, sorgides de la laboriosa i exquisida tasca de luthiers professionals de diferents nacionalitats.

Per altra banda, l’escola de música “Grandàlia” és l’única d’Andorra que proporciona instrucció en l’art de la guitarra flamenca, a més d’oferir classes de bateria, guitarra, cant, piano, violí, ukelele, violoncel, clarinet, saxo i flauta; incentiva i potencia el talent dels seus alumnes a través de mètodes altament personalitzats, permetent-los explotar les seves aptituds instrumentals i vocals.

Alonso és un dels organitzadors del Festival Internacional de Guitarra d’Andorra; aquest esdeveniment reuneix guitarristes d’arreu, especialitzats en tota mena d’estils (flamenc, rock, jazz, clàssica, moderna, l’orquestra de guitarres de Barcelona…). La intenció és divulgar i atansar a tothom el mestratge de la guitarra. La sisena edició del Festival Internacional de Guitarra d’Andorra tindrà lloc del 19 al 23 de febrer.