Taller de fanzines feministes amb Femina Verbipotens

El passat 24 de febrer, en el marc de l’exposició “ORLAN. El cos com a manifest”, la Sala d’Exposicions del Govern d’Andorra va ser el marc perfecte per a la realització del taller de fanzines feministes, organitzat per l’Associació Acció Feminista Andorra.

L’esdeveniment va comptar amb la presència de Femina Verbipotens, un projecte impulsat per l’Helena Casas Perpinyà, Doctora en Cultures Medievals per la Universitat de Barcelona i investigadora del Centre de Recerca de Dones Duoda. Autora de diversos articles científics, ressenyes acadèmiques i capítols de llibres, l’Helena Casas Perpinyà està especialitzada en la Història de les Dones a l’Època Medieval d’Europa.

Des de l’any 2017, Femina Verbipotens ha autoeditat més de 40 fanzines i participant activament en festivals de fanzines. A més, l’Helena ha compartit el seu coneixement i la seva passió impartint diversos tallers i xerrades, en els quals aborda la cultura i història fanzinera des d’una perspectiva feminista.

En aquesta ocasió, el taller va començar endinsant-se en l’exposició “ORLAN. El cos com a manifest”, un recorregut sobre la història del feminisme i l’autoedició, des del segle XIX fins a l’actualitat, en diversos territoris europeus i americans.

La segona part del taller es va centrar en la creació col·lectiva, in situ, de fanzines feministes amb les participants. Gran part de les creacions sorgides formaran part del tercer fanzine de l’Associació Acció Feminista Andorra, que estan preparant per commemorar el dia 8 de març del 2024.