Eva Grau: Facialista, experta des de fa 30 anys, en la bellesa i la cura de la pell

Capitanejat per Eva Grau, Nutrireset és quelcom més que un centre d’estètica. Representa un estil de vida, tornar a l’inici, recuperar part del nostre temps per a estimar-nos, cuidar-nos, gaudir de la vida, de la família, dels amics, de la natura i de molt més. Eva Grau, directora de l’establiment ens parla de la importància de tenir cura de la nostra imatge per millorar el nostre benestar, la nostra salut, així com dels beneficis d’una bona alimentació.

Text: Noelia Farias · Foto: @elisabethserra

Com va començar la teva aventura en el món de la salut, la bellesa i el benestar?

Fa 30 anys que treballo en el món de la bellesa. Els meus primers passos van ser com a maquilladora. Però, després d’entendre que la bellesa, la salut i el benestar van de la mà i de veure els canvis que es produïen en la pell amb una bona alimentació, vaig començar Dietètica i Nutrició. Uns estudis que els he anat combinant fins avui amb la naturopatia, diferents teràpies manuals i amb les tècniques més innovadores en l’àmbit de l’estètica.  En l’actualitat, aquest tipus de procediment es coneix com a bellesa holística, tot i que a mi m’agrada dir-li bellesa integral.

Avui  dia, quin lloc creus que ocupa la cura de la imatge en les persones?

La majoria de les persones es preocupen per la seva imatge, però hi ha un percentatge més baix que se n’ocupen del seu aspecte en general. Així i tot, cada cop més, la gent és més conscient de la importància de la salut i el benestar, ja que fins ara el tema de la imatge personal estava, i encara està, relacionat amb estar prim i a com vesteixes. Crec que això no hauria de ser així, ja que cada persona és única i té una constitució diferent de la resta. El més important avui dia és portar un estil de vida saludable. No és el mateix una dona amb corbes, que té cura de la seva figura, que fa esport, que cuida la seva pell i la seva alimentació, que una persona prima que menja de qualsevol manera. El metabolisme de la persona prima ajuda al fet que cremi tot el que menja i li va bé, però puc assegurar que el resultat de les analítiques no serà el mateix per a un cas que per a l’altre.

Quan parlem de bellesa i benestar, estem parlant de salut?

Evidentment, quan una persona es veu i se sent maca es transforma, canvia el caràcter i la forma de relacionar-se amb el seu entorn. L’autoestima puja i aquella persona s’empodera i va per la vida ‘Pisando fuerte i segura’.

En l’actualitat és possible embellir la nostra pell o el cos sense necessitat d’acudir a cirurgies o tractaments invasius?

I tant que sí. Al llarg dels meus 30 anys de professió he pogut viure en primera persona l’evolució de la cosmètica i dels tractaments, que van molt lligats als valors de la societat. Ara es treballa per oferir una cosmètica verda, el més natural possible, que sigui respectuosa amb el medi ambient tant en principis actius com en embalatge, reciclatge… Pel que fa a tractaments es busca el mateix. De fet, hi ha un moviment que ja fa anys existeix als Estats Units anomenat ‘Wellaging’, que consciencia a la població sobre l’art d’envellir bé i que aposta per la bellesa natural.

I quina és la clau per envellir bé?

El secret és buscar aliats, els ingredients adequats i les rutines diàries més adients per al nostre rostre. Fer-nos automassatges facials, aplicar la tècnica de Gua-Sha, ventoses o ioga Facial són algunes de les opcions. Però és important saber que no tot és vàlid. Hem de ser conscients del massatge que estem fent i com ho hem de treballar. A més de prendre consciència de la nostra pell i les seves necessitats, és necessari confiar la seva cura a mans expertes perquè la majoria  de les ‘influencers’ no són especialistes en pell, només fan publicitat de marques que paguen per fer això. Les actrius com ara Sharon Stone, Meryl Streep, Belén Rueda i Maribel Verdú, entre altres, són alguns exemples de dones que fan ús de massatges per remodelar com ara, el Kobido o l’Sculptural Face Massage.

El centre ofereix un munt de tractaments, però quins són els més rellevants?

Sens dubte, els tractaments facials, el drenatge limfàtic i l’alimentació saludable són les estrelles del centre. Tot i que cada vegada més, augmenta la demanda de les classes de cura de la pell i ioga facial.

Apliques una de les tècniques que va revolucionar l’àmbit de la bellesa, l’Sculptural Face Massage. Ens podries explicar en què consisteix?

És una tècnica que treballa la musculatura facial a nivell més profund. Es comença fent una activació dels músculs facials i s’acaba treballant la musculatura intrabucal, per a relaxar-la i descontracturar-la. Treballem per exemple, el masseter causant de gran part de les migranyes.

Quants músculs de la cara s’hi mobilitzen?

Quan es fa un massatge d’aquest tipus es mobilitzen una gran part dels 43 músculs que tenim a la cara, que són els encarregats de realitzar els moviments expressius a través  dels quals manifestem, per exemple, la por, l’alegria o la preocupació, entre altres emocions.

Ha de passar molt de temps per començar a veure els resultats?

Els resultats es veuen des del primer moment, però perquè perdurin en el temps es necessita un manteniment, com qualsevol canvi que volem fer en el nostre dia a dia.

El temps és un valor molt preuat per a tothom. Aproximadament quina durada té aquest procediment?

La durada mínima del tractament és de 75 minuts, tot i que, quan passem a la fase de manteniment, m’adapto al temps de la persona que confia en les meves mans.

Quantes sessions recomanaries?

Sempre recomano el pla bàsic de 6 sessions.

Es diu que per a sentir-se bé per fora, també és necessari estar bé per dins. Quin paper juga l’alimentació en el nostre benestar?

L’alimentació és clau per a la nostra salut i el nostre benestar. El desordre alimentari en el nostre dia a dia representa el caos en la nostra vida, perquè no hi ha un horari fix per dinar ni tampoc existeix un menú establert que ens marqui pautes. Això provoca un estrès que desencadena una cascada d’efectes negatius en l’organisme, que després es reflecteixen a la pell.

De quines opcions disposa Nutrireset en aquest àmbit? Feu plans a mida de cada pacient?

El pla Nutrireset que tinc disponible al centre el faig amb la persona que vol iniciar un canvi en el seus hàbits. Per fer-lo, s’estableixen pautes que s’adeqüen a les necessitats i gustos de la persona, així com a la seva família, amb idees de menús, maneres de cuinar i planificació.

Ja és a tocar Sant Valentí, quines teràpies recomanaries per regalar o regalar-se en aquesta data?

Sens dubte, el massatge Kobio, que és l’inici del camí cap a la bellesa natural, cap a la relaxació, la connexió amb la nostra bellesa interior i el ‘reset’ en la recerca de la bellesa.