Jaume Bartumeu: “Hi ha manca d’inversió en obra nova”

Al capdavant de la immobiliària And.Immo, Jaume Bartumeu García considera que a Andorra hi ha una gran manca d’inversió en obra nova. La seva empresa, creada al setembre del 2016, va néixer amb la intenció de donar un servei diferent a les persones que buscaven habitatge al Principat. Acaba de ser nomenat president de la delegació andorrana de la FIABCI.

Quan i per què es va crear And.Immo?

Aquesta empresa la vaig crear el mes de setembre del 2016, amb la idea de donar un servei diferent a les persones que busquen habitatges a Andorra. Si bé ja era conscient que hi havia un gran nombre d’immobiliàries al país, estava convençut que podia aportar valor afegit i donar un servei molt més personalitzat i que s’adaptés a les necessitats dels clients, tant del país com els que poguessin venir de l’estranger.

“Des d’And.Immo treballem amb tot tipus d’actius i inversions immobiliàries”

Quins són els vostres principals àmbits d’actuació?

Des d’And.Immo treballem amb tot tipus d’actius i inversions immobiliàries. La nostra filosofia és d’intentar transmetre els nostres valors de transparència i professionalitat a tots els nostres clients, a través del treball del nostre equip, format per persones amb una sòlida formació. La nostra companyia es dedica a gestionar tota mena d’actius immobiliaris.

Us dediqueu a clientela del país o també treballeu amb clients internacionals?

Treballem amb clients tant nacionals com internacionals. Des que vam començar, cada cop més estem rebent client estrangers que han decidit venir al Principat d’Andorra a instal·lar la seva residencia principal, que bàsicament venen atrets per les condicions fiscals i el baix nivell impositiu que els ofereix el país. D’altra banda, al mateix temps també tenim una cartera de clientela del país que torna a començar a demostrar interès en canviar d’habitatge o que es decideix a fer inversions immobiliàries. El cas és que avui en dia, aquestes inversions acostumen a donar més rendibilitat que la majoria de fons o dipòsits que proposa la banca.

And Immo Jaume Bartumeu i equip
Foto: McGrau
Quin és el factor diferencial d’And.Immo?

Nosaltres garantim un servei molt personalitzat a cada client, des del primer contacte fins a l’entrega de claus. Ens posem a la seva disposició per tot el que pugui necessitar, ja sigui a nivell immobiliari com qualsevol informació sobre el país i les seves particularitats de cara al client estranger, i aconsellem i assessorem el client d’Andorra sobre les inversions més interessants. Establim plans de venda per a cada propietat i oferim un estudi de comercialització amb eines de primer nivell per tal d’arribar al màxim de clients potencials.

Quantes persones hi treballeu?

La plantilla d’And.Immo està integrada per cinc persones, totes especialitzades en el sector immobiliari. També comptem amb una àmplia xarxa de professionals de diversos sectors per oferir un servei complet al client.

“La nostra filosofia és d’intentar transmetre els nostres valors de transparència i professionalitat a tots els nostres clients”

Quin és el principal problema que té el sector avui en dia?

Personalment, opino que avui hi ha una clara manca d’inversió en projectes d’obra nova, crec que s’incentivés als promotors, faria que la problemàtica de l’escassedat de pisos de lloguer, fos molt menor.

Acaba de ser nomenat president de la delegació andorrana de la FIABCI, què representa per a vostè?

Agafo el projecte amb molta il·lusió, recordaràs l’any passat que es va celebrar a Andorra el congrés internacional de la FIABCI, amb més de 1.000 professionals immobiliaris de tot el món que es van reunir al país. Doncs d’aquell congrés se n’ha derivat bones inversions a Andorra. Penso que és un focus d’inversió que cal potenciar i que promociona el sector immobiliari andorrà.

Com ho porta això de dir-se Jaume Bartumeu?

(Riu) Doncs ho porto molt bé! A vegades, per telèfon em trobo sovint que ens confonen la veu…

______________________________________________

En Jaume Bartumeu García neix a Andorra la Vella el 7 d’agost de 1992, fill de Jaume Bartumeu i Carme García. Va a l’Escola Andorrana i marxa a Barcelona a estudiar el batxillerat. Comença els estudis de Dret, i al cap de dos anys torna a Andorra, on segueix estudiant la carrera a distància. Es treu el títol d’agent immobiliari i obre la seva pròpia empresa, And.Immo, a Andorra la Vella. Entre les seves aficions destaca l’automobilisme i la gastronomia.