The Litas: ser dona i tenir moto

Només hi ha dos requisits indispensables per formar part de The Litas: ser dona i tenir una moto. Però sobretot, cal tenir ganes de passar-s’ho bé anant amunt i avall per les rutes d’Andorra en bona companyia.

El club va néixer als Estats Units i ara és present a 27 països, entre els quals hi figura Andorra des del passat mes de gener. La Clàudia Coma, l’Anna Verdaguer i la Sarah Bagot van decidir fundar la branca andorrana de The Litas per gaudir de les motos, la seva gran passió.

Què és The Litas?

Clàudia Coma: És un col·lectiu de dones motoristes que existeix a tot el món, amb 4.700 membres, i és present a 27 països. Com que sóc una gran amant de les motos, amb dues amigues més vam decidir crear la branca andorrana d’aquest club. Ens agradaria que totes les noies que van en moto a Andorra s’animessin i formessin part de The Litas.

Anna Verdaguer: Cada mes hem de crear un esdeveniment, el mes passat, al taller FTW Motor Cycles, vam fer-ne un sobre com canviar l’oli, els filtres i les pastilles de frens, i n’anirem organitzant regularment.

Sarah Bagot: El proper esdeveniment el farem a la nostra seu social, a Santa Coloma, al taller de motos RC Dept.

Quan es va crear The Litas?

C.C.: L’any 2015, als Estats Units. El va crear la Jessica Haggett i de seguida es van anar creant branques arreu del món. Cal un mínim de tres membres per crear una branca, cosa que nosaltres hem fet tot just fa dos mesos. Hi ha clubs a França i a Espanya, però la gran majoria estan als Estats Units.

The Litas Club Moto
Foto: McGrau
A qui està obert el club?

A.V.: A totes les dones que tinguin una moto a partir de 400 cc. L’únic requisit és aquest, no fem cap discriminació per edat ni per orientació sexual ni per tipus de moto. Només els hi ha d’agradar anar en moto.

C.C.: Sobretot volem passar-ho bé en companyia de dones qui, com nosaltres, són apassionades de les motos. Ara de cara al bon temps pensem organitzar sortides, tenim un país magnífic i això s’ha d’aprofitar!

S.B.: La finalitat és reunir-nos al voltant de la nostra passió, les motos, i fer activitats, com excursions amb la moto totes juntes, una barbacoa a la muntanya, organitzar vetllades… També farem alguna sortida a l’estranger, en tenim prevista una a Biarritz ben aviat.

Està vetat als homes?

S.B.: Dons sí! De fet, quan fem els esdeveniments mensuals, la participació dels homes està limitada al 20% com a màxim. Són les normes…

Quins avantatges té formar part de The Litas?

C.C.: Són molt interessants els contactes que es fan amb motoristes d’altres països. El fet de ser membre de The Lites fa que ens comprometem a acollir noies que venen de diferents clubs, els hi hem d’ensenyar el país i els llocs més interessants, les excursions que poden fer, on poden anar a dinar o sopar, i les visites més interessants.

A.V.: És una ajuda recíproca, perquè quan nosaltres viatgem a l’estranger, sempre sabem que podem acudir al The Litas del país perquè ens indiquin els millors llocs per anar.

Quant s’ha de pagar per ser membre?

C.C.: No res, és completament gratuït. Només cal entrar a la web, www.thelitas.com, anar a l’apartat d’Andorra i inscriure’s. Llavors nosaltres rebem un correu electrònic i inscrivim els nous membres. The Litas és un club molt actiu al Facebook i a l’Instagram, allà intercanviem experiències. Totes les dones motoristes que tinguin interès en les nostres activitats, ens poden enviar un correu a thelitasandorra@gmail.com i també poden veure les nostres publicacions a l’Instagram, @thelitas_andorra.