Xavi España, dels circuits a ‘La isla de las Tentaciones’

“Al principi no estava tan segur de fer-ho, però com me’l van posar tan fàcil, vaig dir que sí”, expressa el pilot andorrà de motociclisme Xavi España, a propòsit de la seva participació en el reality show ‘La isla de las tentaciones’, que arriba a la tercera edició de la mà de la cadena televisiva espanyola Telecinco.

Fotos: Arxiu/Xavi España
Com es va presentar l’oportunitat de participar en el reality show ‘La isla de las tentaciones 3’?

D’una banda, va ser perquè sóc pilot de motos; per l’altre, perquè vaig estar dos anys de nuvi amb la Sofía Suescun. Això va fer que em truquessin i estiguessin pendents de mi, des de feia un temps, però ha estat aquesta vegada quan m’han confirmat que participaria en el programa. M’ho van posar tot molt fàcil, no vaig haver de fer càsting, ni res.

Llavors la teva relació amb la Sofía Suescun t’ha influenciat a l’hora de prendre la decisió?

Sí, és clar! La Sofia Suescun és la reina del reality, i això ven bastant, a diferència d’un personatge que no és tan públic. Crec que això és una cosa molt important per a un programa d’aquestes característiques.

Alguna vegada t’havies imaginat participant en un reality com aquest?

No, mai m’ho havia imaginat… em va fer molta il·lusió! Al principi no estava tan segur de fer-ho, però me’l van posar tan fàcil que vaig dir, que sí.

Quina va ser la teva primera reacció en assabentar-te que havies estat seleccionat per al programa?

Al principi vaig dir que no però, després de parlar-ho amb tots els meus amics, la meva família i el meu entorn, vaig canviar d’opinió. Perquè, al cap i a la fi, es tracta de viure una experiència i d’aprofitar al màxim aquest moment.

“Tinc una proposta de la mateixa cadena, però no crec que em presenti, perquè no vull seguir en aquest món de l’espectacle”

Els mitjans de comunicació destaquen la teva bona relació i amistat amb el pilot de MotoGP, Marc Márquez. Has pogut parlar amb ell sobre aquest tema, t’ha comentat alguna cosa?

Sí… tinc molts amics pilots, però el Marc és una de les persones que sempre m’han acompanyat en tot. Ell i tota la seva família, i em va animar a fer-ho. (Riu)

Creus que després que finalitzi aquesta edició trobaràs l’amor o et sorgiran més seguidores? Com et visualitzes d’aquí a un temps?

No ho vaig fer pel tema de l’amor, òbviament. Ha estat per viure l’experiència, no perquè sorgeixi l’amor o perquè cregui que serà millor pel programa. L’amor no es busca, només sorgeix.

Consideres que el resultat d’aquesta experiència pot arribar a influir en la teva carrera esportiva, sigui de manera positiva o negativa?

A veure, vulguis o no, aquest reality m’ha fet més conegut. Això ajuda que les marques siguin més vistoses i que jo pugui guanyar una miqueta més amb els espònsors. Aquesta exposició és una finestra que s’obre als diferents patrocinadors.

“Vulguis o no, fent aquest reality sóc més conegut. Això ajuda a les marques perquè siguin més vistoses i que jo pugui guanyar una miqueta més amb els espònsors”

Dit això, t’ha picat la porta algun espònsor recentment? Podries precisar una mica més?

Sí, la veritat és que sí. M’han contactat diferents marques de roba, de begudes com ara Vichy Catalán, també de cremes i de diferents sectors. Aquí, a Andorra, també m’han trucat moltes marques de roba, Caldea segurament. Podríem dir que el programa ha influenciat de manera positiva la meva carrera.

Vas decidir crear un nou perfil a l’Instagram, el passat dia 10 de gener d’enguany (xaviespana84)… per què?

El canvi del compte d’Instagram va ser perquè em van robar el meu compte anterior, mentre estava en el programa. No em va quedar una altra opció que crear un de nou, perquè ja estava per començar el reality i havia de tenir un compte. Va ser positiu perquè en 4 o 5 dies ja tenia a 20.000 seguidors.

Com has fet per a compaginar la teva carrera esportiva, la teva feina i aquesta nova faceta?

La veritat és que vaig vivint el dia a dia, però tinc la gran sort de treballar moltes hores seguides que, llavors, em permet tenir molt temps lliure a posteriori. D’aquesta manera, puc compaginar la moto amb la feina.

“Podríem dir que ha influenciat de manera positiva la meva participació en el programa”

Has participat en el campionat ‘Ice Gladiators’ al Circuit Andorra – Pas de la Casa. El programa ha comportat algun obstacle en la teva preparació per a la competició? Quin balanç podries fer sobre aquesta participació?

Sí, m’ha dificultat molt l’entrenament des que vaig començar amb el programa. Just abans d’anar a l’illa vaig deixar de competir i d’entrenar amb la moto per a no fer-me mal i així poder participar en el reality. Això no m’ha permès entrenar gens. De tota manera, em van sortir molt bé les carreres i vaig ser segon en el campionat ‘Ice Gladiators’.

“Intentaré continuar fent motocròs, ral·li, i les carreres de gel de l’Andros”

Et visualitzes en un futur en un altre programa de televisió, com presentador d’un programa d’esports o com conductor d’un reality com el que has participat?

No, la televisió no és el meu fort. Penso que m’agradaria formar part d’un altre reality. De fet, ja tinc una proposta de la mateixa cadena, però no crec que em presenti, perquè no vull seguir en aquest món de l’espectacle. No perquè l’hagi passat malament, sinó perquè tinc altres portes obertes.

Quins són els teus plans a futur com a esportista?

M’estic fent gran, però continuo fent carreres. Intentaré continuar fent motocròs, ral·li, i les carreres de gel de l’Andros.