El Museu de l’Automòbil, una de les col·leccions més importants d’Europa

Els vehicles automòbils han estat un dels desafiaments tecnològics més importants del segle XX. La seva millora i la constant transformació han afavorit que siguin una eina bàsica i imprescindible per a la societat actual. Al Museu Nacional de l’Automòbil podem veure com ha estat aquesta evolució.

Detall vehicle del Museu Nacional de l’Automòbil
Foto: Comú d’Encamp

El Museu Nacional de l’Automòbil mostra la transformació soferta en els vehicles amb motor al llarg de la seva existència, des de la màquina de vapor -com la Pinette (1885), la peça més antiga del Museu- fins a la dècada dels anys 70. Una vuitantena de vehicles permeten veure també l’evolució de l’estètica dels vehicles, per adequar-se a les necessitats de cada època, i com s’han superat les velocitats i les potències aconseguides per cada model.

Museu Nacional de l’Automòbil
Foto: Comú d’Encamp

També s’exposen un centenar de bicicletes, com a testimoni de la transformació d’un giny incòmode i perillós en una màquina estilitzada, fiable i pràctica.

El fons del Museu Nacional de l’Automòbil forma part d’una de les col·leccions més importants d’Europa i contribueix a difondre un patrimoni poc conegut però d’abast mundial.

Vehicles del Museu Nacional de l’Automòbil
Foto: Comú d’Encamp
Museu Nacional de l’Automòbil | Av. Joan Martí, 64. AD200 Encamp | Telèfon +376 832 266
https://www.cultura.ad/museus-i-monuments/museus/
Horaris i tarifes:

Juliol i agost: de 10 a 14 h i de 15 a 19 h. Diumenge tarda i dilluns, tancat

De setembre a juny: de 10 a 14 h i de 15 a 18 h. Diumenge tarda i dilluns tancat (de novembre a abril també tanca els diumenges al matí)

Entrada: 5 €. Entrada reduïda: 2,5 € (vegeu condicions a l’adreça web)