Els antioxidants protegeixen la nostra pell

Segur que has escoltat de la importància de l’ús d’antioxidants dins la rutina facial i dels seus múltiples beneficis per a reparar l’oxidació a la qual la nostra pell està sotmesa.

Sabries dir-nos quins antioxidants són òptims per a tu?

Més enllà de la Vitamina C, el món de la cosmètica ens ofereix múltiples opcions. Compartim amb tu els que més ens agraden pels seus beneficis.

Per: Dermandtek
NIACINAMIDA

Aquest antioxidant és un derivat de la vitamina B (niacina) i la seva principal característica és la capacitat que té per a eliminar els radicals lliures protegint les cèl·lules i, per tant, pal·liant el dany que produeix la radiació ultraviolada.

ÀCID AZELAIC

Una de les propietats que presenta l’àcid azelaic és la seva capacitat antioxidant, però, a més a més, presenta efectes antiinflamatoris (beneficiós per a pacients que presenten acne) i millora l’aspecte de cicatrius, melasma, rosàcia, etc.

VITAMINA E

Pel cas d’aquelles pells especialment sensibles o que estan deshidratades, la vitamina E és capaç de regenerar la pell reconstituint-la i fent que tingui un aspecte lluminós i elàstic.

RETINOL

El retinol deriva de la vitamina A, ja que estimula el procés de renovació cel·lular a causa de la capacitat que té d’arribar a les capes més profundes de la pell, generant col·lagen i elastina.

VITAMINA C

És, potser, l’antioxidant més conegut, que neutralitza els radicals lliures que causen estrès oxidatiu en la pell i provoquen el seu envelliment prematur. També és essencial per a la producció de col·lagen en les cèl·lules cutànies, que ajuda a mantenir l’estructura de la pell i a retardar els signes de l’envelliment.

Sabem que la seva combinació, juntament amb l’àcid hialurònic, potencia els seus efectes, aconseguint una pell amb un aspecte més lluminós, més hidratada i, conseqüentment, amb millor aspecte.

Però més enllà de la cosmètica, existeixen opcions de tractaments mèdics i de cabina que poden potenciar els seus efectes.

A Dermandtek et pots realitzar la seroteràpia de vitamina C, Un booster immunològic que millora el teu estat general. La seroteràpia és un tractament basat en l’aplicació intravenosa (en vena) de, en aquest cas vitamina C, que permet una millor absorció que si el féssim mitjançant l’alimentació i l’ús de cosmètica, ja que permet absorbir el 99,9% dels seus beneficis, enfront del 5% per via oral.

Ofereix múltiples beneficis sistèmics i locals:

  • Augment d’energia corporal
  • Protecció contra l’envelliment cel·lular
  • Millora de les defenses de l’organisme
  • Millora de la circulació sanguínia, efectes antioxidants
  • Millora de la qualitat de la pell
  • Millora de qualitat de vida de pacients amb càncer

El tractament té una durada d’una hora fins a la seva total absorció. El/la pacient es troba reposant amb la infusió venosa (Vitamina C i sèrum fisiològic) que entrarà en el seu sistema de forma pausada. Recomanem fer-ho al voltant de 2-3 vegades a l’any, però sempre serà necessari una visita mèdica amb un bon diagnòstic i saber quin és l’objectiu que es vol aconseguir.

Addicionalment, recomanem realitzar, a cada canvi d’estació, un tractament facial amb algun antioxidant que permeti donar al teu rostre més lluminositat i pal·liar l’efecte oxidatiu al qual ens veiem sotmesos constantment, especialment de l’estrès, la contaminació, el tabac i el dany solar.

Els tractaments en cabina Brightening o Il·luminador es realitzen seguint un protocol específic per aportar, en l’ordre necessari, el que la teva pell pot necessitar.

En realitzar una neteja profunda i exfoliació, s’aplica un sèrum amb una concentració de vitamina C que pot variar, entre el 6 i el 10%, per, posteriorment, aplicar una mascareta que deixarem actuar al voltant de 15-20 minuts. En retirar-la, amb una crema amb vitamina C, es durà a terme un massatge perquè els principis actius penetrin correctament i puguin ser absorbits per la pell. Si la pell presenta una reacció al tractament, posem la llum LED necessària per a restaurar l’equilibri d’aquesta.

Ara és un bon moment per iniciar un protocol antioxidant, el que més s’adapti a les teves necessitats o inquietuds, ja que preparem la pell abans de l’exposició solar, donat que la radiació solar UV serà un dels principals enemics, en època estival, i pot causar danys a la nostra pell.