La casa que ve després de les festes de Nadal

A partir del gener deixem enrere el 2017, i la llar on vivim passarà pel tram de les festes de Nadal, patint els pros i els contres del trasbals de les celebracions. Un cop recuperada la calma, mirarem cap al 2018 i les propostes que els professionals del disseny i la decoració ens plantegen.

El mercat de la decoració i del mobiliari presenten pocs punts diferenciadors de les tendències que han marcat l’interiorisme aquests darrers dos anys. El minimalisme, el vintage i l’actualització de l’estil clàssic als mobles, continuen sent els tres grans eixos a l’entorn dels quals girarà la tendència decorativa de la llar al 2018.

Decoració CasaA més, les pautes que els diferencien, es poden combinar entre elles creant estils personals, únics i propis. Amb la filosofia cada cop més estesa de la recerca d’una vida sana respectuosa amb el cos i l’entorn, els espais on vivim s’han convertit en un reflex d’aquesta manera de pensar i fer. Per tant, no es estrany veure que pel que fa als materials principals per a la llar i els mobles figurin principalment matèries naturals com la fusta, el vidre, la pedra, el bambú i el metall. Els elements es disposen en els espais recercant un equilibri entre el volum de l’objecte i l’espai que ocupa.

Casa habitacióEs prioritza l’aprofitament de la llum, i per això són molt importants els color escollits per a terres, parets i sostres. El 2018 té un gama cromàtica lligada a l’estil de l’interiorisme escollit per a cada espai. La medalla d’or en colors, és per al verd maragda, o verd “Tiffany”, ja que és l’alternativa per a superfícies i mobiliari més demanada. És un verd molt concret que atrau la llum, fresc i dinàmic, al mateix temps que pot dotar elegància i serenor a una habitació. Altres colors com el blanc, el gris i el negre, ens fan pensar en una composició més aviat minimalista.

També s’imposa la recuperació de mobles i objectes antics, que, un cop actualitzats poden marcar la diferència. Així doncs, el 2018 durant les diferents estacions de l’any podrà ser minimalista, clàssic renovat o vintage, però sobretot serà personal, amb la marca que el propietari de la llar li vulgui donar, transformant una llar en una casa amb identitat pròpia.