Gucci Love Parade

Alessandro Michele ret homenatge al cinema del Hollywood clàssic, a la història de la firma i a la seva mare.

El dissenyador romà va escollir Hollywood Boulevard com a teló de fons per a presentar la seva col·lecció primavera-estiu 2022. Una col·lecció que succeeix durant el centenari de la firma italiana i que versa sobre la indústria del cinema, la seva infància i l’estètica dels habitants de Los Ángeles.

La ciutat de Los Ángeles i el glamur del Hollywood clàssic han estat objecte d’inspiració tantes vegades que és impossible explicar-les. Tot i això, poques vegades es pot presenciar un homenatge tan complet com el que ha realitzat Alessandro Michele, a cop d’agulla i fil, tallant completament Hollywood Boulevard, cosa que només passa quan tenen lloc els premis Oscar. És precisament a Los Ángeles on el dissenyador, que presenta la seva primera col·lecció presencial per a Gucci després de la pandèmia, explica haver conegut “els personatges més extravagants, desfasats i refractaris a qualsevol concepte d’ordre.”

Aquesta apetent desfilada, que és la segona que coincideix amb el centenari de la casa italiana, va suposar tot un homenatge al cinema, a la història de la firma, però també a la mare de Michele, que ocupa un lloc privilegiat en la història que construeix aquest imaginari:

“La mare treballava en la indústria del cinema com a auxiliar de producció. Recordo, amb tot luxe de detalls i centelleigs, les històries que m’explicava sobre aquella fàbrica de somnis. La pal·lidesa alabastrina de Marilyn Monroe i la seva diàfana veu. Els guants negres de setí de Rita Hayworth i els cabells sedosos de Veronica Lake, així com el captivador encant de Rock Hudson i l’embriagador poder transformador de Kim Novak. Tot sonava a tomb de fades.”, explica Michele sobre aquesta col·lecció.

Els models sortien des de l’Angelí Teatre Xinès, un dels edificis més cridaners i representatius del bulevard. A través de sastreria, cridaners vestits, on no van faltar els lluentons o plomes i conjunts que s’alliberaven de gèneres, Alessandro Michele reformula l’estètica de grans icones del cinema i és senzill identificar alguns looks amb clàssics com ara Cleopatra, interpretada per Elizabeth Taylor.

Tampoc va faltar la marcada inspiració fetitxista, ja més que reconeixible del dissenyador, a través de mugroneres amb forma d’estrella o nombroses peces de cuir, els abrics de pell de les grans dives del cinema, els guants llargs, les boes o elements tan representatius com ara els barrets de cowboy i les camises hawaianes de clàssics del cinema.

Entre els models que van donar vida a les peces no van faltar coneguts rostres com ara Jared Leto o Macaulay Culkin. A més, el front row va estar ple d’amics de la firma i importants personalitats com Billie Eilish, Miley Cyrus, Gwyneth Paltrow, Diane Keaton, Serena Williams o Dakota Johnson, entre molts altres.