Llibres del mes de gener: la nostra selecció de lectures recomanades

Sang Calenta
Irène Némirovsky 
Viena Edicions
Sang Calenta  és una gran història de secrets de família, que transcorre per la Borgonya dels anys trenta. La història té lloc en un poblet de la Borgonya on Silvio, un home gran i solitari, que s’ha dedicat a dilapidar la seva fortuna recorrent el món, observa des de lluny els moviments de veïns i familiars, fins que un dia es produeix una mort inesperada que deixa al descobert secrets de joventut que havien estat curiosament amagats. Aquests secrets que surten a la llum posaran de manifest fins a quin punt les passions, que semblaven extingides, poden dominar voluntats i canviar el curs d’un destí ja traçat.
Quartet de tardor
Barbara Pym
Editorial LES HORES
Aquesta novel·la és un advertiment contra el fet de deixar que la nostra vida sigui petita i privada.  Sens dubte, l’enginy i la sensibilitat de Barbar Pym són els aspectes més brillants de Quartet de Tardor. L’Edwin, en Norman, la Letty i la Marcia treballen a la mateixa oficina de Londres, superen la seixantena, i estan a punt de jubilar-se. No tenen parella i no viuen amb cap membre de la seva família, però pateixen el mateix problema: la soledat.
L’aventura de dormir sols
Clara Mas Bassas
Duomo editorial
Una eina ideal perquè els més petits aprenguin a dormir sols, superant, a poc a poc, les seves pors, mitjançant consells que li faciliten treballar certs aspectes com ara la relaxació, la por a la foscor o el temor als malsons. Aquest llibre compta la història de la Matilde, que dorm sola, per primera vegada, a la seva habitació nova, que és molt gran, per això està molt emocionada, però també amb una mica de por. No obstant això, gràcies al suport dels seus pares, entén que dormir sola pot ser tota una aventura.
El parisino
Isabella Hammad
Editorial Anagrama
El parisino no és només la història d’un palestí afrancesat: també és la d’una geografia en conflicte des de les Cruzades.
La història transcorre cap a l’any 1914, quan comença la Primera Guerra Mundial, un moment en el qual els països àrabs de l’Orient Mitjà, encara no existien, i  Jerusalem i Damasc pertanyien a l’Imperi otomà. El palestí Midhat viatja a França per estudiar medicina i s’enamora de la filla del seu amfitrió francès, però durant una conversa es produeix un malentès i el jove se’n va a París, on participa en polèmiques, sedueix a dones i estudia en la Sorbona. Acaba la guerra europea i Midhat torna a Palestina, però no ha oblidat a la seva estimada francesa. Tampoc ella ho ha oblidat, i li escriu una carta que Midhat no rep, però que finalment acabarà canviant la seva vida.