La darrera exposició del Museu Carmen Thyssen Andorra va atraure més de 10.000 visitants

Per primera vegada, el Museu Carmen Thyssen Andorra i Crèdit Andorrà van unir esforços per tirar endavant una exposició amb obres pertanyents a ambdós fons d’art. El resultat d’aquesta sinergia va ser ‘Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas’, una mostra que es va inaugurar el febrer de l’any passat.

Fotos: César De Pablos

Roda de premsa al Museu Carmen Thyssen Andorra

Per la sala d’exposicions del Museu Carmen Thyssen Andorra van passar 10.129 persones, de les quals 5.479 van ser residents del Principat d’Andorra, un fet del qual molt pocs museus del món poden presumir, segons Guillermo Cervera, que, braç a braç amb Isabel Rodríguez, va ser comissari artístic de la mostra ‘Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas’.

Joan R. Mas del Crèdit Andorrà

Josep Farràs, gerent de la Fundació Museand, ha introduït, avui al matí, estadístiques relacionades amb el nombre de visitants, que apunten a una recuperació considerable marcada per la gradual tornada a la normalitat. Els pics, com ha passat en anys anteriors, es van notar durant els mesos de juliol i agost, però, de setembre a desembre, també es va evidenciar una millora molt significativa si es compara la recentment tancada exposició amb la mostra prèvia, ‘Influencers en l’art. De van Goyen al Pop Art’.

Joan R. Mas a la roda de premsa al Museu Carmen Thyssen Andorra

A l’espera de la pròxima exposició, que tindrà lloc entre el 10 de febrer de 2022 i el 8 de gener de 2023, Joan R. Mas, director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Nous Canals de Crèdit Andorrà, ha anunciat que l’entitat financera esdevindrà nou patrocinador del Museu Carmen Thyssen Andorra, arran de la bona acollida de la darrera exposició, per a la qual el Fons d’Art de Crèdit Andorra va cedir 23 peces, que van ser complementades amb 5 pintures de la col·lecció Carmen Thyssen.

Sobre la nova mostra, Cervera ha avançat que se centrarà en les escoles de París, ja que “aquesta ciutat va ser la meca i punt d’inspiració dels artistes de finals del segle XIX i principis del segle XX”, context aprofitat per creadors no només francesos sinó també de la resta d’Europa i d’altres continents.