Marta Gaztelu: “El programa ‘Fem camí’ és un dels grans pilars que des del Patronat podrem engrandir”

Des de molt jove, la Marta Gaztelu tenia molt clara la seva vocació per l’atenció de la petita infància, la qual cosa li va servir d’impuls per cursar la formació com a Tècnica Especialista en Jardins d’Infància a Barcelona, així com múltiples cursos de formació continuada en l’àmbit de l’educació. Des de fa 28 anys, treballa a l’escola bressol Dames de Meritxell i, des del febrer de 2015, n’és la coordinadora educativa.

A banda de la teva relació amb l’escola bressol, ets vocal de la junta directiva del Patronat de les Dames de Meritxell. Com va néixer aquesta relació?

La meva història amb el Patronat ve d’abans de formar part de la junta rectora. Vaig començar a treballar amb diferents activitats relacionades amb l’entitat, ja que, com a tota organització, sempre hi falten mans. Així va ser com vaig decidir formar part de la junta i contribuir més amb la causa. És molt satisfactori ajudar a millorar la situació dels infants i de la resta de persones del Principat.

La teva activitat a l’escola bressol ha patit un canvi significatiu pel fet de pertànyer a la junta del Patronat?

No gaire, perquè sempre he estat en les activitats que organitzava la junta, com per exemple el nostre estand a la Fira d’Andorra la Vella. Si es necessitava alguna persona per donar suport en determinada tasca, sempre feia un pas endavant. Ara potser tinc una visió interna de com funciona la junta, però la dedicació i les implicacions són gairebé les mateixes de sempre.

Però suposo que almenys la perspectiva és diferent.

Certament, perquè existeix la responsabilitat de prendre decisions per ajudar i arribar a tothom. Des que estic a dins del Patronat, he estat partícip d’aquestes decisions i les he pogut viure de primera mà. Estic molt satisfeta de l’equip que formem.

Quin és el projecte que et genera més il·lusió?

A l’escola bressol tenim un projecte molt maco que es diu ‘Fem camí’, amb el qual fomentem la convivència entre els infants i els padrins del Centre Sociosanitari El Cedre. Penso que aquest és un dels grans pilars que des del Patronat podrem engrandir. Em faria molta il·lusió poder arribar a molta més gent gran i que, tant ells com els nens de l’escola bressol, se sentin acollits.

democrates 2023