Homenatge al Tonet de la Música en el seu 90è aniversari

El passat 2 d’abril, familiars i amics d’Antoni Pantebre es van reunir a Casa Comuna d’Escaldes-Engordany, per fer-li un sentit homenatge amb motiu del seu 90è aniversari.

Fotos: Noelia Farias

Passades les 12 del migdia, Antoni Pantebre va travessar les portes del hall de Casa Comuna d’Escaldes-Engordany, acompanyat de Marc, el seu fill. A dins, hi esperaven familiars i amics per donar-li l’enhorabona pel seu 90è aniversari. El que no va imaginar l’Antoni és que rebria un homenatge musical com el que li havien preparat. És per això que, abans que comencés a sentir-se la música del quartet de corda de l’ONCA, el Marc Pantebre va dedicar unes paraules d’agraïment i reconeixement al seu pare, fundador de la reconeguda cadena andorrana de discs, Tonet de la Música, una firma que va arribar a tenir fins a set botigues al país.

“Aquí i avui ens hem reunit la teva família i els teus amics per celebrar d’una manera especial els teus 90 anys de vida. Per això, hem pensat que el millor regal que et podem fer és la música, un art present durant tota la teva vida, especialment des que vas començar a vendre discs fa setanta anys”, va assenyalar el Marc.

Durant una hora, els assistents van gaudir d’un concert que els va fer viatjar a altres èpoques, a través d’un curat repertori de peces escollides i adaptades al format de quartet de corda. Francesc Planella i Elias Porter van ser als violins; Esteve Ticó, a la viola, i Olga Palou, al violoncel. El concert va ser qualificat pels familiars del Tonet com un homenatge  “especial, únic i irrepetible”.

“Gràcies a tots per compartir aquest acte amb nosaltres. Tothom sap que la passió musical sempre ha acompanyat la vida del nostre Tonet de la Música. Encara avui, sobretot durant les tardes, la música és per ell una companya ben fidel”, va reconèixer el Marc, que també va aprofitar l’ocasió per agrair, per una banda, la bona predisposició de la Fundació ONCA per participar en el concert i, per l’altra, les facilitats que va oferir el Comú d’Escaldes-Engordany, que va cedir l’espai per dur a terme la celebració de l’aniversari.

Aquest homenatge, assegurava el fill de l’Antoni, “va ser un reconeixement sincer de família i els amics per celebrar els 90 anys d’una bona persona que és espòs, pare, padrí, besavi i, per tots, amic… l’estimat Tonet de la Música”.

Després del concert, la celebració va continuar amb un brindis en honor al protagonista de l’homenatge. Amics i familiars van aprofitar el moment, per fer-li petons i abraçades i, aleshores, recordar-li tot el que l’estimen.

Homenatge a Antoni Pantebre (Tonet de la música) amb motiu del seu 90 aniversari