(+Fotos) Els Músics per Ucraïna omplen el Prat del Roure

Més de 700 persones es van aplegar a la sala Prat del Roure per gaudir del concert solidari a favor d’Ucraïna, protagonitzat per 18 artistes del país.

Fotos: Noelia Farias

Martha Roquett i Teresina Serra van ser les precursores de la iniciativa solidària, celebrada el passat 2 d’abril, que va comptar amb el suport del Comú d’Escaldes-Engordany, així com la implicació i el compromís de diferents artistes andorrans com ara Juli Barrero, Cor de Rock d’Encamp, El Tren de la Mussa, la Grossband, Komanem, Patxi Leiva, Alejandra Pereyra, Martha Roquett, Rumband, Quim Salvant, Teresina Serra, Guillem Tudó, i l’actuació en diferit dels cantautors Oriol Vilella, Enric Bartomell, Mar Capdevilla, Susanne Georgi, Perséfone i Alejandro Politi.

Durant l’espectacle, Juli Barrero, que va estar acompanyat d’Eugenia Correia i Imma Romero Miño, va interpretar “Amb les mans en les butxaques” i va esvalotar al públic amb el cant “no a la guerra”. Un altre moment emotiu que es va viure al Prat del Roure va ser quan una ucraïnesa va pujar a l’escenari, en nom de la resta dels compatriotes presents, per agrair la rebuda que han tingut al país els refugiats, així com tot el que Andorra està fent per la seva gent.

També va destacar l’actuació del Cor de Rock d’Encamp amb la interpretació de ‘Don’t Stop Me Now’, cançó que va fer ballar, cantar i aplaudir a tot el públic present.

Si bé el concert va ser organitzat de manera molt ràpida i en pocs dies, tant Roquett com Serra es van mostrar molt satisfetes per la resposta positiva de la gent. Però van reconèixer que lis hauria agradat organitzar espectacles amb una altra finalitat molt diferent, és a dir que no fos amb motiu d’una guerra. No obstant això, Roquett va afirmar que es van posar “molt contentes i sorpreses per la quantitat de gent” que es va sumar a la iniciativa.

El mateix dia de l’espectacle, Alfred Llahí, presentador de la gala solidària, va confirmar que la totalitat dels diners recaptats amb el concert es van destinar a la Creu Roja Andorra, que posteriorment es va encarregar de derivar-los a la Creu Roja Internacional per finançar hospitals de campanya, camps de refugiats i ajuda logística de tota mena.

Concert per Ucraïna al Prat del Roure