(+Fotos) Art Al Set, primera galeria andorrana que aposta per l’art digital

De la mà de l’artista colombià Duvan López, Art Al Set presenta una nova exposició de caràcter híbrid, que combina obres tradicionals, com ara dibuixos i olis, amb creacions digitals dinàmiques que salten a la vista.

Fotos: César De Pablos

Duvan López a Art Al Set

Malgrat que porta pintant i dibuixant tota la seva vida, a Colòmbia, la trajectòria internacional de Duvan López com a professional de l’art data del 1993, quan va emprendre una sèrie de viatges per Nova York, París i Barcelona, ciutats que li van permetre explorar tendències i construir la seva identitat, que ens permet recordar el constructivisme i les formes orgàniques, però també la geometria, el primitivisme, la ficció i un reflex de la mateixa vida.

Obra d'art digital a Art Al Set

Il·lusionat, com si encara fos un nen, Duvan es mostra emocionat d’encarar una nova etapa com a creador i artista plàstic. El colombià canvia les teles i pinzells per l’iPad i l’Apple Pencil, eines d’última generació amb les quals deixa de banda els pigments –només de moment– per jugar amb els colors llum i la identitat gràfica de la contemporaneïtat.

L’artista i la galeria van organitzar dues xerrades sobre l’art digital, els NFT i el criptoart

El passat 9 de febrer, Art Al Set va inaugurar una exposició híbrida on Duvan és el protagonista. La mostra, que consta d’una vintena de peces, coqueteja amb els dibuixos i olis tan característics de l’artista, però també amb creacions digitals que formen part de la col·lecció ‘Dynamic Drawings’, com ara la peça ‘Korean Woman’, un dibuix animat que mostra el procés de creació de l’obra, des dels primers traços fins al remat final.

Art Al Set

És la primera vegada que Art Al Set s’aventura en el vibrant món de l’art digital. També és la primera vegada que ho fa una galeria andorrana. Fins i tot podríem dir que és el primer contacte que la majoria dels seus clients tenen amb aquest tipus d’art que, al mateix temps, està vinculat a un entorn tan canviant com el de les criptomonedes, ja que, cal remarcar, cada obra digital de l’artista colombià es pot adquirir amb un registre NFT, una mena de certificat digital en la Blockchain que garanteix l’autenticitat i la titularitat de la propietat de cada obra. I sí, com no pot ser d’una altra manera, les obres es podran adquirir amb euros i amb criptomonedes.

És sens dubte, una aposta arriscada però molt decidida de cara al futur d’Art Al Set, que busca connectar amb nous públics, caracteritzats pel dinamisme i el moviment constant.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Art Al Set, primera galeria andorrana que aposta per l’art digital