‘El cementiri de les matrioixques’, la nova obra de Teresa Colom

Nascuda a La Seu d’Urgell, la poeta i escriptora Teresa Colom va presentar el seu treball més recent, ‘El cementiri de les matrioixques’, un llibre publicat sota el segell d’Edicions Proa.

Fotos: César De Pablos

Teresa Colom al Museu Casa d'Areny Plandolit

El passat divendres, dia 18 de juny, el cel es va obrir el temps just perquè l’esplendor del jardí del Museu Casa d’Areny-Plandolit s’apreciés encara més. Allà, la poetessa Teresa Colom hi va presentar el llibre ‘El cementiri de les matrioixques’, una obra que –va explicar– “parla de la infantesa i de les figures del pare i de la mare, figures que ens marquen en gran manera” i que, al mateix temps, generen records que “van mutant, van creixent amb tu i es van modificant”.

Teresa Colom i Sílvia Riva

David Castillo, president de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC) i encarregat d’obrir el teló de la presentació, va expressar que la Teresa Colom “és una poeta que continua interessant. És per això que vaig dir-li que sí que faria el pròleg”. Sobre l’obra, “que ja comença a ser important”, va explicar que ‘El cementiri de les matrioixques’ és capaç de capturar el lector. “Tu vas cap al poema, però és definitivament el poema el que s’instal·la en tu”, va dir.

Signatura de llibres

A la cita, a la qual també hi van assistir amics i familiars de la Teresa, va acudir-hi la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, qui va felicitar l’escriptora. La presentació va cloure amb una recitació de la Teresa Colom, qui, llibre en mà i sentiment en cada paraula, va aconseguir que els presents es capbussessin en una narrativa íntima i fascinant.