(+Fotos) El flamenc torna a Sant Julià de la Lòria de la mà de Mayte Martín

L’auditori Claror va acollir, el passat 17 de març, l’actuació de la cantant catalana, Mayte Martín, que va donar el tret de sortida a un nou cicle de flamenc a la parròquia laurediana. 

Fotos: Noelia Farias

La catalana de 58 anys, acompanyada del guitarrista José Gálvez, va oferir al públic, al llarg d’una hora, un recital íntim que va retre homenatge als grans artistes de la història del flamenc. Aquesta va ser la tercera vegada que la cantautora barcelonina es presenta en el Principat i, en aquesta ocasió, prop de 300 persones van poder gaudir de la seva actuació. 

La presentació de Martín al cicle ‘Laurèdia Flamenca’ posa de manifest la voluntat de l’organització de reivindicar el paper de la dona en el món cultural, tot coincidint amb les activitats dutes a terme en el mes de març per commemorar el dia dona. 

El 10% dels diners recaptats a la gala van ser destinats a l’organització d’ajuda Open Arms que està treballant en tasques de suport als refugiats de la guerra d’Ucraïna. L’organitzadora de Laurèdia Flamenca, Lola Vallespí, va assenyalar que es va escollir aquesta associació per la transparència amb la qual treballen. 

Mayte Martín és una de les cantautores i compositores més prestigioses del panorama actual del flamenc. Amb només 22 anys va guanyar el premi “Lámpara Minera” en el marc del certamen de flamenc de La Unión, i el 1989 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Còrdova. Recentment, ha estat reconeguda amb Medalla d’Or al mèrit en Belles Arts, un reconeixement atorgat pel ministeri de Cultura i Esports d’Espanya als artistes i creadors que destaquen en l’àmbit de la creació artística i cultural del país. 

Mayte Martin en concert