Elisa Urrestarazu i Cornelia Lenzin, binomi magistral a l’Andorra Sax Fest

La saxofonista malaguenya i la pianista suïssa van conformar una dupla fantàstica en el marc del tercer concert de l’Andorra Sax Fest. No va ser la primera vegada que Elisa Urrestarazu i Cornelia Lenzin compartien escenari i, sincerament, el resultat va ser digne d’admirar.

Fotos: Toni Callejas/Andorra Sax Fest

Elisa Urrestarazu i Cornelia Lenzin

El passat 12 d’abril, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, la saxofonista Elisa Urrestarazu i la pianista Cornelia Lenzin van protagonitzar un recital de música clàssica fascinant, en el qual van presentar ‘Basel Komponiert’, un dels seus projectes més recents, en el qual enalteixen les creacions de compositors suïssos com ara Jost Meier, Balz Trümpy i Jacques Wildberger, així com l’argentí resident a Basilea, Marcelo Nisinman, autor de la peça ‘Samuel der Weise’, que va ser interpretada pel saxòfon soprano i el piano de les artistes en qüestió.

Nascuda el 1987, l’Elisa Urrestarazu ha estat guardonada amb diferents distincions, com ara el primer premi al Concurs de Solistes del Conservatori Superior de Màlaga, entre altres, que li han permès fer-se un nom en el món de la música clàssica. Cornelia Lenzin, per la seva banda, es va formar a Basilea, Bonn i Friburg i, des d’aleshores, es va centrar en la música de cambra, col·laborant en diferents projectes amb les sopranos Aurea Marston i Simona Mango.

Elisa Urrestarazu i Cornelia Lenzin en concert

Cal remarcar que, durant el 2020, la dupla piano-sax de Lenzin i Urrestarazu va engegar el projecte discogràfic ‘Women composers. Los seres del mar”, una manera de reivindicar les dones en la escena musical, a través d’un repertori fonamentat en obres de compositores dels segles XIX i XX.