Més de 3.400 corredors van convertir Encamp en territori ‘Spartan’

Entre els dies 12 i 13 de juny, l’Spartan Race va omplir els principals carrers d’Encamp, amb desenes d’obstacles que els 3.430 inscrits van haver de superar. Les autoritats comunals van qualificar l’esdeveniment d’exitós.

Fotos: César De Pablos

Spartan Race a Encamp

La d’enguany, va ser una cursa que generava expectatives molt altes i va complir amb totes les il·lusions generades, ja que, a banda de oferir un espectacle esportiu de primer nivell, també va permetre els hotelers d’Encamp ‘respirar’ una mica, amb una ocupació estimada entre el 80% i el 100% als establiments turístics de la parròquia.

Spartan Race 2021 a Encamp

La satisfacció del Comú d’Encamp és tal que, Nino Marot, conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, va desitjar que l’Spartan Race es repetís durant molts anys més a Encamp, sense descartar, però, la possibilitat de realitzar-hi altres competicions en diferents èpoques de l’any. “Si bé és molt aviat per avançar en futurs projectes, estem disposats a avançar una mica més”, va matissar.

Nino Marot conseller d'Encamp

Per a Angel Sanz, organitzador de l’Spartan Race, el resultat de l’Andorra Trifecta Weekend 2021 és “espectacular”, ja que, “com venim de moments tan difícils, hi ha petites coses que valorem molt més”, com ara la col·laboració pública i privada per tirar endavant la multitudinària cita esportiva que, entre atletes, voluntaris, organitzadors, patrocinadors i acompanyants, van mobilitzar més de 8.000 persones. Entre rialles, Sanz va confirmar que, a Encamp, “hi haurà Spartan mentre ens deixin”.

Spartan Race 2021 a Encamp
Albert Soley, dominant

L’espanyol Albert Soley, qui l’any passat va dominar la categoria ‘Beast’ de l’Spartan Race, va repetir la dosi en la cursa d’enguany. No obstant això, a banda de coronar-se en dita modalitat, també va fer el mateix en la categoria ‘Súper’. Per la seva part, la francesa Jezabel Kremer va ser la dona més ràpida, també en ambdues categories. Samuel Castela i Ana Filipa Castela van assolir la primera plaça masculina i femenina, respectivament, de la categoria ‘Ultra’, després de recórrer 50 quilòmetres i superar 60 obstacles.

Albert Soley al pòdium en Encamp
Els ‘spartans’ marxen satisfets

“Aquesta ha estat per a mi la cursa més especial, i els corredors també ho senten així”, va valorar Sanz sobre aquesta competició patrocinada per Andorra Turisme, el Comú d’Encamp i Financera d’Assegurances. En referència al fet d’apropar la cursa a la zona urbana d’Encamp, va comentar que “el que va començar com a una solució a un problema concret, es va convertir en una millora absoluta de l’experiència”.