Grandvalira ENSISA va inaugurar la plataforma i l’aparcament de Soldeu

El passat dia 5 de novembre, Grandvalira va inaugurar la complexa obra d’enginyeria, que ha tingut una durada de 27 mesos i deixa un llegat amb el qual el domini podrà continuar acollint esdeveniments esportius de primer nivell.

Fotos: Paula Cristina

Plataforma de Soldeu GrandvaliraLes obres per a la realització de la plataforma esquiable van començar l’agost de l’any 2017, amb els treballs d’excavació, sosteniments i fonamentacions. S’han arribat a moure 70.000 metres cúbics de terres i s’han realitzat importants treballs de microperforacions profundes. Al mes de febrer del 2018 es va començar a alçar l’estructura amb les pilones que formaven l’esquelet de la plataforma per la qual es van emprar 20.000 metres cúbics de formigó. El projecte, finançat per ENSISA, l’ha liderat un equip tècnic i de construcció andorrà. L’ideòleg i arquitecte del projecte ha estat Lluís Viu (Max de Cusa Arquitectes) i l’equip d’enginyers ha estat encapçalat pel prestigiós tècnic francès de Pondio Ingenieros, Michel Virlogeux.

Balls tradicionals a la Inauguració Plataforma de Soldeu GrandvaliraL’equipament connecta les pistes d’esquí amb el poble per sobre del riu Valira d’Orient i compleix amb l’objectiu de dotar a Soldeu d’un front de neu pels clients semblant al de moltes estacions dels Alps amb una nova zona de debutants, una àmplia arribada de la pista Avet de Copa del Món i un espai per organitzar tot tipus d’esdeveniments de caire cultural o social, entre altres. Per la seva part, el nou aparcament construït a partir de la cessió del terreny per part de Casa Calbó, resol una de les demandes històriques de Soldeu dotant el poble de 450 places de pàrquing.

Autoritats a la Inauguració Plataforma de Soldeu GrandvaliraA la inauguració van assistir un gran nombre de personalitats de la vida política i empresarial del país, entre les quals cal destacar, el copríncep episcopal, Joan Enric Vives; el cap de Govern, Xavier Espot i el Cònsol Major de Canillo, Josep Mandicó, que van ser els encarregats de tallar la cinta protocol·lària que donava per inaugurats els dos projectes.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.

Convidades a la Inauguració Plataforma de Soldeu Grandvalira