Juli Barrero, vuitè finalista per votació popular del Sona9 2023

Amb el 41% dels vots aconseguits, el cantant massanenc va passar a la final del premi Verkami, realitzat en el marc de la 23a edició del festival de música Sona9.

Fotos: SFG  

En aquesta fase del certament, organitzat per la revista Enderrock, iCAT-Catalunya Ràdio, TV3 i el Govern d’Andorra, on van participar els andorrans Rokyo (pop independent, R&B), quedant en segona posició, seguit de Quim Salvat (cançó d’autor), Andorra va acollir per primera vegada un concert preliminar del concurs de bandes emergents Sona9.

Durant l’actuació, celebrada a l’Auditori d’Andorra, els artistes van interpretar al llarg de vint minuts, temes propis en català davant del públic i d’un jurat, format per representants d’Enderrock; TV3; iCat; Cases de la Música; els andorrans Lluís Casahuga (president de l’SDADV), Lluís Cartes (primer artista andorrà guanyador del Sona9) i Júlia Amor (jove promesa de la música). La gala també va comptar amb la presència d’Irene Armengué (directora del Centre Cultural Albareda) i Scotty DK (productor).

Actuació de Rokyo

Per tal de garantir la participació andorrana al certament, el Govern, a través del Ministeri Cultura, Joventut i Esports, va signar a l’abril un conveni de col·laboració amb Enderrock perquè, els i les artistes del país, formessin part de la 23a edició del concurs de nous talents musicals Sona9. El propòsit principal de l’acord va ser donar suport als músics i compositors del país, així com eines que possibilitin el seu desenvolupament professional i la seva projecció i promoció més enllà de les fronteres del Principat.

Actuació de Quim Salvat

El guanyador de la final del premi Verkami, que es decideix en línia aquest mes de juliol, passarà directament a la semifinal del Sona9. Tanmateix, per conèixer el guanyador andorrà del jurat caldrà esperar fins a l’agost, un cop s’hagin celebrat totes les fases preliminars d’arreu dels territoris de parla catalana.

Actuació de Juli Barrero