Kama i Accapi vestiran la delegació olímpica que representarà Andorra a Beijing 2022

A la seu social d’Andbank Andorra, el Comitè Olímpic Andorrà ha presentat la indumentària que lluiran els atletes i tècniques de la delegació andorrana als Jocs Olímpics d’Hivern Beijing 2022, que tindrà lloc entre els dies 4 i 20 de febrer. El sotsdirector de Banca País d’Andbank, Josep Maria Cabanes, ha desitjat sort a tots els esportistes.

Josep Maria Cabanes, sotsdirector de Banca País d'Andbank Andorra
Josep Maria Cabanes, sotsdirector de Banca País d’Andbank Andorra
Fotos: César De Pablos

La marca txeca de roba esportiva d’hivern, Kama, repeteix com a proveïdor oficial de jerseis i gorres de l’equip olímpic andorrà a Beijing 2022, després de vestir els esquiadors que van participar a Sochi 2014. Quant a les jaquetes tècniques, aquestes seran aportades per la marca italiana Accapi, segons ha revelat el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, qui també ha anunciat els noms dels esportistes que representaran el Principat a la gran cita esportiva.

Cande Moreno amb la indumentària que l'equip andorrà lluirà a Beijing
Cande Moreno amb la indumentària que l’equip andorrà lluirà a Beijing

Joan Erola, Jordi Orteu i Guillem Cairat assistiran en representació d’Andorra a la cerimònia d’obertura de Beijing 2022

En esquí alpí, seran Cande Moreno i Joan Verdú, mentre que Irineu Esteve i Carola Vila hi participaran en la modalitat de cross-country. “És una llàstima que la Maeva Estevez no es pogués classificar-se als JJOO, ja que es va perdre l’última prova classificatòria perquè es va contagiar de Covid-19”, ha lamentat Martí, que ha encoratjat els atletes i els tècnics a fer el màxim esforç a aquesta competició.

Jaume Martí, president del COA
Jaume Martí, president del COA

Quant a l’organització i logística, el cap de missió, Jordi Orteu, ha explicat que encara hi ha certs detalls a resoldre, com ara la mobilitat des de la ciutat de Beijing a les pistes on tindran llocs les proves. Ha detallat que Esteve i Vila viatjaran el dia 30 de gener per arribar-hi el dia 31, mentre que Moreno i Verdú prendran el vol el dia 5 de febrer per aterrar-hi l’endemà.

Jaume Martí, Josep Maria Cabanes i Jordi Orteu
Jaume Martí, Josep Maria Cabanes i Jordi Orteu

La inauguració dels Jocs Olímpics es durà a terme el 4 de febrer, per tant, ni Cande Moreno ni Joan Verdú podran ser-hi presents. En el cas d’Irineu Esteve i Carola Vila, s’ha decidit que no estiguin a l’acte d’obertura que se celebrarà a l’Estadi Nacional de Beijing, ja que, al dia següent, hauran de competir al Centre Nacional d’Esquí Cross-Country, a Zhangjiakou, ubicat a una distància de 200 quilòmetres, equivalents a un trajecte de 3 hores en cotxe. És per aquest motiu que el pavelló andorrà no el portarà un atleta abanderat sinó una voluntària de l’organització.

Pepi Pintat, president de la FAE
Pepi Pintat, president de la FAE