(+Fotos) La Creu Roja Andorrana tanca amb bons resultats la darrera campanya de l’any

La cinquena i última campanya de l’entitat, realitzada per primera vegada al Lycée Comte de Foix, va deixar un balanç positiu, malgrat no haver assolit els objectius inicials establerts en termes de donacions. Amb un total de 237 donacions, 200 de les quals van ser efectives, la col·lecta va tenir una molt bona acollida.

Fotos: Nelly Dedea

Les campanyes de donació de sang, en col·laboració amb la Creu Roja Andorrana, el SAAS i el Banc de Sang i Teixits, van concloure el 24 de novembre del 2023 amb resultats més que satisfactoris. En conjunt, es van enregistrar 1.504 donacions de sang al llarg de les cinc campanyes programades des de febrer. Com és habitual, al voltant del 10% de les donacions no es van poder concretar i es van registrar com a oferiments, arribant a una xifra de 188 oferiments aquest any, una xifra lleugerament superior a la de l’any anterior.

Les campanyes de juliol al Prat del Roure i de setembre al Centre de Congressos d’Andorra van aconseguir reunir el nombre més gran de donants amb un total de 397 i 386 donacions, respectivament. L’Escola Andorrana de Segona Ensenyança va assolir xifres similars, mentre que la campanya encapçalada pel MoraBanc va assolir un nou rècord amb 236 donacions en un sol dia.

Des de l’organització, destaquen la consolidació del nombre de nous donants, amb un rang de 35–50 en cada campanya, i el continu augment de les donacions finals. A més, subratllen la creixent possibilitat d’enregistrar-se per donar medul·la òssia, una iniciativa implementada des del 2021.

Malgrat que les dates exactes de les properes campanyes del 2024 estan encara en procés de definició, el punt de partida per a l’any vinent serà, una vegada més, la col·lecta organitzada per les escoles andorranes.

Gaudeix de més fotos d’aquesta jornada aquí:

Darrera campanya de donació de sang de la Creu Roja Andorrana d'aquest 2023