L’Escena Nacional d’Andorra presenta les noves produccions de 2022

‘Quatre dones i el sol’, una de les obres de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA), farà temporada al Teatre Akadèmia de Barcelona, mentre que la plataforma d’arts escèniques està treballant en un conveni amb el Teatre Nacional de Catalunya de cara als pròxims dos anys.

Foto: ENA

Al hall de l’Hotel Rosaleda, seu del Ministeri de Cultura i Esports, l’Escena Nacional d’Andorra va presentar els projectes i produccions previstos per al 2022, inclosa la temporada 2022 de la Jove Companyia Nacional d’Andorra (JOCAND), que, el setembre vinent, sota la direcció de Juanma Casero i Irina Robles, portarà a l’escenari un text clàssic, en clau contemporània, amb els integrants de la segona promoció de la JOCAND.

Fruit de les recents col·laboracions entre l’ENA i l’Arxiu Nacional d’Andorra, el pròxim 9 d’abril tindrà lloc ‘Aquí Ràdio Andorra’, amb text i direcció de Juanma Casero, que posa en relleu la història de Ràdio Andorra com a emissora en un context polític i social singular, entre França, Espanya i Andorra, en el període comprés entre 1940 i 1981.

L’ENA oferirà una xerrada sobre ‘Audiovisuals a Escena’ al Festival Ull Nu, el cap de setmana del 28 de maig

1, 2, 3… dansa!

Amb la direcció artística i coordinació de projecte de Martí Güell i Mònica Vega, es donarà el tret de sortida a la Jove Companyia de Dansa d’Andorra, amb una peça de dansa de petit format que serà presentada l’agost de l’any en curs. L’objectiu és preparar les noves generacions per al seu recorregut professional, amb un espectacle anual i una part formativa per impulsar la professionalització dels joves d’entre 15 i 18 anys.

‘Quan el cos troba un límit’

Aquest és el títol de la proposta que l’ENA, amb la col·laboració de l’ONCA, engega com a part dels seus projectes educatius, amb la mirada posada en explorar el concepte dels límits des de diferents perspectives, com ara la física, la psicològica i la social. L’obra es presentarà el novembre i la direcció anirà a càrrec de Guillem Gefaell, amb un repartiment seleccionat via càsting.

L’ENA fora de casa

Entre els principals objectius plantejats per l’ENA, hi és el d’exhibir-se més enllà de les nostres fronteres. L’obra ‘Quatre dones i el sol’ esdevé, doncs, un vehicle per aquest propòsit, en trobar un espai en la temporada del Teatre Akadèmia, a Barcelona, on la peça s’escenificarà durant un mes i podrà obrir camí a una gira per diferents escenaris catalans.

Tanmateix, l’ENA i el Teatre Nacional de Catalunya treballen en un conveni per coproduir dos espectacles durant els anys 2023 i 2024, amb cooperació entre andorrans i catalans, amb les Joves Companyies com a eix principal.