(+Fotos) Manolo Ferrer comparteix els secrets de l’art del vidre

Manolo Ferrer, artista del vidre i resident de la parròquia d’Escaldes-Engordany, va presentar la conferència ‘Arts del Vidre: Emplomats, vitralls, vidres de llum’, en el marc de l’Any Internacional del Vidre, efemèride aprovada l’any passat per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Fotos: César De Pablos

Obres d'art del Manolo Ferrer

El vidre és un material versàtil i clau per a construir un futur més sostenible, però també per donar vida a diferents expressions artístiques, com ara la del Manolo Ferrer, que, des de fa més de 20 anys, ha treballat amb el vidre per crear obres de petit i gran format que han transcendit de les nostres fronteres. Un exemple és la mitja dotzena de ‘Quadres de llum’ que Ferrer va presentar a l’Agora Gallery de Nova York.

Espectadors a la conferència de Manolo Ferrer

Sota l’aixopluc de la Societat Andorrana de Ciències, el nom de Manolo Ferrer va tornar a fer-se sentir amb motiu de la conferència ‘Arts del Vidre: Emplomats, vitralls, vidres de llum’, una activitat que va permetre als presents aproximar-se a la visió de l’artista i les diferents tècniques aplicades per crear cada obra, com ara el vitrall emplomat o Tiffany, que requereix la unió dels cristalls amb línies d’estany, o la del fusing, per a la qual cada peça de vidre és sotmesa a temperatures d’entre 820ºC i 830ºC perquè es consolidin en una sola placa. “Algunes de les coses noves que estic fent i que el públic podrà gaudir són la joieria en vidre i les escultures contemporànies”, va subratllar.

Espectadors a la conferència de Manolo Ferrer

Cal recordar que la conferència, impartida el passat 26 d’abril a La Llacuna, s’emmarca en l’Any Internacional del Vidre, efemèride aprovada el maig del 2021 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, que, segons el mateix artista, respon a una iniciativa impulsada per Alicia Durán, presidenta de la Comissió Internacional del Vidre.

Espectadors a la conferència de Manolo Ferrer

De cara al que queda de 2022, Ferrer busca formalitzar una nova exposició a la galeria novaiorquesa, però també deixa oberta la possibilitat a presentar el seu art al Japó, amb motiu de la cloenda de l’Any Internacional del Vidre.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Manolo Ferrer comparteix els secrets de l’art del vidre