Un ‘mapping’ dedicat a la història de l’hotel Rosaleda encén el festival ‘En clau de llum’

L’antic hotel Rosaleda, amb els seus hostes i el glamur d’ençà, ha tornat a la vida aquest dijous a la nit. Ha estat, però, només durant els minuts que ha durat el ‘mapping’ realitzat a la façana de l’actual ministeri de Cultura, el qual ha donat el tret de sortida al cicle de música i llum a l’aire lliure que durant els mesos de juliol i agost, omplirà els vespres entre setmana de la plaça Sant Miquel i Arínsols, a Encamp, i de l’Església al Pas de la Casa.

Text i fotos: E.C./ANA

Tal com ha explicat el conseller de Cultura i Afers Socials d’Encamp, David Cruz, “aquest videomapatge vol ser un homenatge a un edifici que va ser tan important per la parròquia; el que hi ha previst al Pas de la Casa, en canvi, està dedicat a la natura, ja que en aquell cas volem potenciar l’entorn que ens ofereixen les muntanyes”. El ‘mapping’ del Pas de la Casa es durà a terme el dia 7 de juliol, i juntament amb el d’Encamp, són les novetats més destacades del festival ‘Encamp en clau de llum’ del 2021.

Hotel Rosaleda d'Encamp

Des del comú s’han programat aquest tipus d’activitats musicals, però també esportives i culturals per revitalitzar la parròquia i atraure visitants. Hi ha més de 80 actes programats per fer “una parròquia molt viva”, ha explicat Cruz. Dins del cicle de l’Encamp en clau de llum, també hi haurà tres sessions d’autocinema: una el dia 6 de juliol amb la pel·lícula ‘Abominable’ a l’aparcament del Bullidor del Pas de la casa; una altra, el dia 14 de juliol a Encamp a l’aparcament de Sant Miquel amb la pel·lícula ‘Les aventures del Doctor Dotlitle’; i una tercera amb ‘Atrapa la bandera’ a l’aparcament de Sant Miquel.

A banda, el programa el completaran grups i solistes, tant nacionals com internacionals, que actuaran en espectacles de petit format per dinamitzar els vespres d’estiu. Així, el 8 de juliol, serà el torn de ’37 grados’ a la plaça de Sant Miquel a Encamp, a les 19.30 hores. A la mateixa hora i lloc, però del dia 21, serà el torn de Pamela Magal. També el 21 a les 19 hores a la plaça de l’Església del Pas de la Casa actuarà Mestral. De cara el dia 22, serà el torn de ‘Enemigos de lo ajeno’, a partir de les 19.30 hores a la plaça de Sant Miquel, i el dia 29 ho farà l’encampadana, Noa Ashti.

Encamp en Clau de llum

Pel que fa a l’agost, el dia 4, actuarà Evil Rosebud a partir de les 16 hores a la plaça de l’Església del Pas de la Casa i el dia 5 ho farà ‘El lado oscuro’ a partir de les 19.30 hores a la plaça de Sant Miquel d’Encamp. El dia 12 a les 19.30 hores hi haurà a Sai Losada a la plaça de Sant Miquel d’Encamp i el dia 18, ‘Clònic a Johnny Holiday’ es podrà veure a partir de les 16 hores de la tarda a la plaça de l’església del Pas de la Casa. De cara el 19 d’agost hi haurà el tribut a Alejandro Sanz i el dia 26 el tribut a Coldday. Tots dos concerts seran a les 19.30 hores a la plaça de Sant Miquel d’Encamp. El cicle finalitzarà l’1 de setembre amb ‘Hashtag’ a les 16 hores de la tarda a la plaça de l’Església del Pas de la Casa.