(+Fotos) Marc Felis Candela, guanyador de la competició IX Solo de l’Andorra Sax Fest

El jove espanyol es va alçar com a flamant guanyador del novè concurs de solistes de l’Andorra Sax Fest 2023, després de disputar la final amb altres talentosos músics com ara Danylo Dovbish, Dmitry Pinchuk, Pierre Faget, Victor Cohilis i Vladimir Petskus.

Fotos: Iván Blanco · Noelia Farias · Xavi Pujol
Guanyadors del VI Solo Youth Sax Competition (Categories A, B i C)

“Encara segueixo sense processar tot el que m’ha passat aquesta darrera setmana”, expressava a les seves xarxes socials el jove Marc Felis Candela, guanyador de la novena edició del Solo Competition 2023, certamen musical que, en el marc del desè Andorra Sax Fest, va aplegar 104 participants de diferents països.

Andorra Sax Fest“Ha estat una experiència inoblidable, plena de música, de noves amistats, de moltíssimes rialles i plors”, va resumir el jove de tan sols 19 anys, originari de Tavernes de la Valldigna, municipi de la Comunitat Valenciana on ha transcorregut bona part de la seva formació com a saxofonista.

Guanyadors del VI Youth Sax Competition (Categoria D))
Guanyadors del VI Solo Youth Competition (Categoria D)

Com també és costum, l’Andorra Sax Fest va servir de plataforma perquè els saxofonistes novells poguessin fer gala del seu talent i posar-lo a prova al VI Solo Youth Competition, concurs al qual es van presentar 32 músics, incloent-hi els andorrans Cristel Villaró, Pere González de Alaiza Manubens i David Francome, tots ells estudiants de l’Institut de Música d’Andorra la Vella. Els guanyadors de la competició juvenil van ser Oleksandra Popel, en la categoria A (menors de 10 anys); Malen Pacheco Montero, en la categoria B (10-12 anys); Uku Gross, en la categoria C (12-15 anys), i Léna Ducros, en la categoria D (15-18 anys).

Nit de Jazz a l'Andorra Sax Fest
Nit de Jazz a l’Andorra Sax Fest
Actuacions de primer nivell

A banda dels concursos de saxòfon, el públic va tenir la fortuna i el plaer de gaudir de diferents recitals, com ara l’excepcional ‘Nit de Jazz’ a càrrec de Jordi Barceló, al piano; Baptiste Herbin, al saxòfon; David Pastor, a la trompeta; Pere Loewe, al contrabaix, i Xavi Hinojosa, a la bateria. A més a més, el Teatre Comunal i el Centre de Congressos d’Andorra la Vella, respectivament, van acollir les presentacions de Giorgi Dzhishkariani, guanyador de la competició en solitari de l’Andorra Sax Fest 2022, i de Dmitry Pinchuk, guanyador de la competició juvenil de l’any passat.

Concert d'Orquestra Simfònica a l'Andorra Sax Fest
Concert d’Orquestra Simfònica a l’Andorra Sax Fest

La Broken Brothers Brass Band va ser la gran protagonista del Pyrénées Walking Street Music, activitat que va acomiadar l’Andorra Sax Fest el 8 d’abril passat

L’espectacle de Quatuor Morphing, també al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, organitzat amb el suport de l’Ambaixada Francesa a Andorra, va ser una autèntica delícia musical, mentre que el Concert d’Orquestra Simfònica, a càrrec de l’ONCA i sota la direcció d’Albert Gumí, Vincent David i Àlex Sansó, va ser la millor manera de celebrar el 10 aniversari d’un Andorra Sax Fest més que consolidat.

Gaudeix de totes les fotos del Concert d’Orquestra Simfònica aquí:

Concert d'Orquestra Simfònica de l'Andorra Sax Fest