Més de 3.000 persones van desfilar per l’Enfira’t

La primera edició de l’Enfira’t va tancar amb un balanç molt positiu de visitants i venda. Enguany, més de 3.000 persones s’han donat cita al recinte firal emplaçat, durant dos dies, en diferents punts de la parròquia d’Encamp. De cara a l’any vinent, la segona edició ja està confirmada, però no es descarta fer un canvi de data per aconseguir un major nombre de visitants.

Fotos: Noelia Farias

Cap de setmana amb una oferta variada de productes i serveis

Durant el cap de setmana del 10 i 11 de setembre, Encamp va esdevenir l’epicentre de la primera edició d’Enfira’t. El nou espai multisectorial de la parròquia va aplegar al llarg de 12.000 metres quadrats un important nombre d’empreses i entitats d’Encamp, distribuïts en 70 estands, segons la seva activitat, alimentació, construcció, automoció, entre d’altres.

Inauguració del primer Enfira’t

La inauguració de l’Enfira’t va comptar amb la presència de la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, que va estar acompanyada del conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot; i del cap de Govern, Xavier Espot.

Durant el seu parlament, Laura Mas va destacar que, si bé enguany se celebra la primera edició de l’Enfira’t a la parròquia, aquesta no ha estat la primera fira que acull Encamp, ja que a principis del segle XX ja se celebrava una fira del bestiar, amb centre neuràlgic a la plaça del Consell, que es feia sempre l’endemà de Meritxell. Segons Mas, l’Enfira’t serveix per recuperar el passat comercial de la parròquia,  però actualitzant-ho a les necessitats d’avui en dia.

Per la seva banda, Nino Marot va mostrar la seva satisfacció per la predisposició de les empreses, entitats i associacions per participar en aquest primer Enfira’t i va animar a tothom a redescobrir la important oferta empresarial de la parròquia i la diversitat de productes i serveis que ofereixen. En aquest sentit, Marot va afirmar que el principal objectiu de l’Enfira’t és convertir-se en un aparador comercial i punt de trobada, tant de negocis com social, per a la gent de la parròquia i de tot el país

Al seu torn, el cap de Govern va celebrar la iniciativa de reactivació econòmica de la parròquia  i va assegurar que en un context econòmic complicat, l’esforç, l’emprenedoria i els valors del treball són cabdals per lluitar contra les conseqüències adverses”. “La fira multisectorial d’Encamp és una oportunitat per generar treball i un excel·lent aparador per mostrar productes i serveis”, va subratllar Espot.

Segona edició confirmada

El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot va assegurar que, gràcies a la bona acollida que va tenir la primera edició, Enfira’t va assolir els seus principals objectius, però de cara l’any vinent, d’acord amb les primeres valoracions que van rebre dels comerciants i associacions, probablement es modificarà la data de realització perquè encara més gent es doni cita al recinte firal i se superi la xifra aconseguida enguany.