(+Fotos) Ona Saumell, contra l’explotació sexual i el tràfic de dones

El 23 de setembre passat, en el marc del Dia Internacional Contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones i Infants, l’artista Ona Saumell ens va sorprendre amb una impressionant posada en escena per a generar-ne consciència a través de la música, la pintura i la dansa.

Fotos: Ari Gallardo

Ona Saumell a UNNICEn una nit d’oci que buscava recrear les exuberants i extravagants festes de casino a Las Vegas, la mostra ‘Disco Art’ d’Ona Saumell va voler aprofitar l’ambient de discoteca d’UNNIC per a presentar les seves obres de manera única i alçar la veu contra l’explotació sexual i el tràfic de dones i infants.

Ona Saumell a UNNICInspirada en ‘Els jocs de la fam’, cada mitja hora s’hi va revelar una obra, mentre un ballarí –Diony Agilda o Christian Vieira, de Braids– deixava bocabadats els espectadors amb una explosiva presentació acompanyada de color. Aquest patró es va repetir fins a arribar a l’onzena obra, en què tots dos ballarins van fer gala del seu talent al ritme de la música de la DJ Patrícia Mantovani.

Ona Saumell a UNNICMentrestant, en simultani, Saumell no va parar de donar forma a un dotzè quadre, però en 3D. Es tractava d’una peça de múltiples capes que l’artista va revelar en acabar la presentació al mateix temps que els joves ballarins delectaven l’audiència amb el ball amb el qual es van proclamar campions del món de dansa en parella, a l’All Dance World Championship. Quant a l’obra, el resultat va ser una pintura espectacular amb una profunditat que es va robar l’atenció de tots els presents.

“Va ser un dels dies més importants de la meva vida, un dels esdeveniments més destacats que hem aconseguit fer fins ara, ja que no només hi vam presentar una exhibició artística viva i dinàmica, sinó que aquest esforç i sacrifici està motivat per ajudar tantes dones subjugades per l’explotació sexual”, va expressar l’Ona, que ja es prepara per a una pròxima col·laboració a favor de les persones que pateixen o han patit càncer de mama.