Música, cant i ball al Pessebre Vivent d’Escaldes-Engordany

Un nou espai sonor i els fallaires de la parròquia han estat les principals novetats en aquesta quarta edició del Pessebre Vivent d’Escaldes-Engordany, dirigit per Ester Nadal i Boris Cartes.

La quarta edició del Pessebre Vivent d’Escaldes-Engordany, tot i seguir sent fidel al text i a l’esperit de l’Esteve Albert, ha presentat aquest any novetats destacades, a més del canvi de direcció artística, amb Ester Nadal i Boris Cartes. Lluís Cartes ha creat unes escenes en les quals els figurants canten, ballen i també reciten. L’Esbart Santa Anna, l’Escola de Música del comú i, per primer cop, els fallaires d’Escaldes, han aportat el seu treball a les representacions.

Pessebre NadalEl Pessebre Vivent creat per l’Esteve Albert, l’any 1956, va ser recuperat per la parròquia el 2014. Avui ja s’ha convertit en un dels principals reclams turístics de les festes nadalenques d’aquesta parròquia. Més de 80 actors i figurants han fet possible un any més la recuperació d’aquest projecte cinquanta anys després de la darrera representació del Pessebre Vivent d’Engordany.

Aquest espectacle nadalenc, que té lloc a la part alta de la parròquia, davant de l’església de Sant Pere Màrtir i l’hotel Valira, va vendre les 1.400 entrades repartides en quatre funcions entre els dos dies del camp de setmana. L’estrena va ser el dissabte al vespre en un ambient ben fred i amb la presència d’alguns flocs de neu, que rebien Sant Josep i la Verge Maria que arribaven dalt d’un cavall.

Els pastors que duien els seus presents, els àngels protectors i, és clar, el dimoni, van fer les delícies dels nombrosos espectadors. En cada representació es va crear un ambient màgic, on els actors es barrejaven amb el públic, fent participar els presents de cada escena del pessebre.

democrates andorra