Resultats #EG2023: Demòcrates suma 16 consellers

El Govern informa que, després de finalitzar l’escrutini de vots, els resultats de les Eleccions Generals del 2023 queden de la següent manera: 16 consellers per a Demòcrates + Ciutadans Compromesos + Acció Comunal d’Ordino + Units per la Progrés + Independents; 5 per a Concòrdia; 3 consellers per al Partit Socialdemòcrata Progressistes SDP+, 3 per a Andorra Endavant i 1 per a Acció. 

Informa: Govern d’Andorra · Foto: SFGA/JAViladot

Els resultats definitius els ha proclamat, tal com marca la Llei del règim electoral i del referèndum, el cap de Govern en funcions, Xavier Espot. L’ha acompanyat en roda de premsa el ministre de Finances i Portaveu en funcions Cesar Marquina, un cop tancat l’escrutini de tots els col·legis electorals.

Així doncs, la formació més votada ha estat Demòcrates + Ciutadans Compromesos + Acció Comunal d’Ordino + Units per la Progrés + Independents, que ha obtingut 5 consellers a la llista nacional i la victòria a les parròquies de Canillo, Encamp, Ordino, la Massana, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Concòrdia serà la segona força al Consell General amb un total de 5 escons: 3 consellers obtinguts a la circumscripció nacional i 2 consellers de la llista parroquial de Sant Julià de Lòria. El Partit Socialdemòcrata Progressistes SDP + ha obtingut 3 consellers a la llista nacional, Andorra Endavant també n’ha aconseguit 3 a la circumscripció nacional. Finalment, Acció ha aconseguit un conseller a Escaldes 

Engordany, on compartia candidatura amb Demòcrates. Pel que fa a Liberals, no han obtingut els vots suficients per tenir representació al Consell General. 

El cap de Govern en funcions també ha informat de la participació global, que ha estat del 66,95%: han exercit el dret a vot 20.057 andorrans dels 29.958 cridats a les urnes.

D’aquests, 9.010 electors han dipositat les seves paperetes a la Batllia mitjançant el vot judicial, un 30,07% del total. Pel que fa al vot per correu, que s’inclou al vot judicial, l’han exercit 418 votants.

Resultats Eleccions General 2023
Gràfic: www.eleccions.ad