Sant Julià de Lòria va dur a terme una exitosa reunió del poble

El Centre Cultural i de Congressos Lauredià va acollir, el passat 2 de febrer, la primera reunió del poble de l’actual mandat comunal, en el qual Josep Majoral, cònsol major de la parròquia de Sant Julià de Lòria, i altres personalitats, van presentar el balanç d’aquest primer any de gestió.

Fotos: Nelly Dedea

Josep Majoral a la reunió del poble

També seguit pel canal de YouTube i pel senyal de Lòria TV, la reunió del poble va comptar amb una massiva resposta dels veïns lauredians, que van exhaurir totes les entrades disponibles a l’Auditori Claror, del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. El primer a intervenir-hi va ser Xavier Prats, auditor, qui va aprofundir en temes com ara l’estat comptable de l’exercici 2019.

públic a la reunió del poble

Un dels punts presentats en la reunió del poble va ser el de Naturlandia, un espai que ha estat objecte de discussions, entre altres raons, per la seva viabilitat econòmica. En aquest sentit, Josep Majoral, cònsol major lauredià, va presentar públicament a Xavier Ajona, qui porta les regnes de Camprabassa, S.A. Tal com recull un comunicat oficial del comú, Ajona va informar que Naturlandia patirà una transformació que s’entendrà com a una redefinició de l’oferta d’activitats i tindrà dues vessants, la dirigida a un públic més general, que vol gaudir de l’entorn de muntanya i de les emocions de manera molt controlada, i la de la Cota 2.000, que oferirà activitats esportives més identificades amb la muntanya i donant valor als aspectes més intrínsecs de la vida i la història de les nostres valls. Aquest procés de canvi començaria la pròxima primavera.

Igualment, es van presentar els resultats en matèria d’infraestructures, com ara la desviació, el vial de Nagol, les accions contra les esllavissades de Fontaneda i Aixirivall, entre altres obres; mentre que Majoral també va posar l’accent sobre l’objectiu de convertir Sant Julià de Lòria en una vila universitària, fita per a la qual ja s’han instal·lat la Universitat Europea, la Universitat Carlemany, l’Escola d’aviació i un centre de formació en l’àmbit de la seguretat.

Mireia Codina, cònsol menor de la parròquia, va informar sobre el projecte de la presentació de la candidatura de Sant Julià de Lòria a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, mentre que, en l’àmbit esportiu, el Comú continuarà apostant pel basquetbol, el ciclisme i el pàdel.