(+Fotos) RTVA presenta les novetats de la temporada 2023-2024

En un acte al plató de programes d’ATV -retransmès en directe al web de la cadena i a través d’Instagram- la directora general de l’ens, Imma Jiménez, ha presentat els objectius dels mitjans de comunicació públics del país per a la temporada que començarà dilluns vinent, 11 de setembre.

Text: RTVA · Fotos: Noelia Farias

Jiménez ha remarcat la necessitat que RTVA mantingui la vocació de servei i que mostri les diverses realitats socials del país. En aquest sentit, ha destacat dos projectes de la nova graella, com són un programa televisiu mensual dedicat a les problemàtiques socials i un projecte en col·laboració amb l’espai jove d’Andorra la Vella, El Rusc, que s’emetrà per RNA, que obrirà la ràdio pública als joves perquè elaborin de manera íntegra un programa.

Gemma Rial, directora general adjunta, ha explicat la importància que tenen per als mitjans públics els esdeveniments que acull Andorra durant l’any i seguiran tenint, ha assegurat, un espai destacat en la programació dels canals.

Rial també ha subratllat que els canvis de la nova programació busquen potenciar els tres canals (ràdio, televisió i digital) fent un èmfasi especial en les sinergies entre els programes i amb el repte d’arribar a nous segments de població.

Forta renovació a les graelles de ràdio i televisió

RNA renova el gros de la programació amb un nou programa matinal, “Avui serà un bon dia”, dirigit i presentat per Gabriel Fernàndez, que torna a la ràdio pública amb l’objectiu de fer un programa viu, molt atent a tot el que afecta cada dia i en cada moment la població, que s’emetrà de 8 a 12h.

Les tardes també canvien amb la incorporació del nou programa “La Companyia”, de Xavier Albert. Un magazín que s’emetrà cada dia de 15 a 17h i que, dos dies la setmana, tindrà versió televisiva en emissió simultània per ATV i RNA (de 15 a 16h); dilluns centrat en l’esport i dimecres en la cultura.

Laura Massegú també estrena projecte, “La Clau”, un programa d’entrevistes emès en directe els dimarts a les 15h. Andorra Televisió completarà la nova graella amb un programa institucional divulgatiu sobre la història i funcionament del Consell General -una coproducció amb el Consell i Andorra Recercà i Innovació- i noves produccions que s’estan enllestint i que veuran la llum els pròxims mesos.

La informació es manté com un pilar essencial d’RTVA

Els informatius són un dels elements essencials de la programació de servei d’RTVA i, en aquest sentit, continuaran sent estratègics mentre es busca acostar-se encara més a la població, apostant per la presència d’especialistes que afegeixin context a les informacions i esdevenint més dinàmics i moderns. A més, ATV renova els presentadors de L’Informatiu. Les edicions migdia i vespre estaran presentades per Judith Sáez i Òscar Serrano i les de cap de setmana per Karen Gacusana. Pel que fa als informatius de ràdio, les edicions aniran a càrrec de Sílvia Mestre, Jordi Lorente i Neus Vila. A més, es crea una nova edició, Andorra Actualitat matí, amb Anna Mata, que s’emetrà a les 7h.

El futur digital dels mitjans públics

Els mitjans digitals de Ràdio i Televisió d’Andorra afronten també una renovació d’estratègia i canals que  s’estrenen aquesta temporada que ara comença. Pel que fa al portal informatiu, se seguirà apostant pel rigor de tot el que s’hi publiqui, incrementant la immediatesa i la quantitat d’informació que s’oferirà.

La presència digital creix amb la publicació de pòdcasts a plataformes com Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon Music i ivoox, i també amb la recent estrenada “skill” d’Alexa, que permet accedir al contingut informatiu i en directe d’RTVA a través dels altaveus i pantalles intel·ligents que funcionen amb aquest assistent digital, a més de l’expansió a noves plataformes on fins ara RTVA no tenia presència.

RTVA presenta les novetats de la temporada 2023-2024