Agenda d’activitats del mes: Gener 2020

Sabem que vols estar al dia amb tots els esdeveniments del Principat d’Andorra, per això et mostrem l’agenda del mes de gener de 2020.

1 al 31 de gener
‘La Casa Rossell, una mirada interior’

La mostra se centra en diversos àmbits de la vida de la família Rossell representats simbòlicament pels objectes i organitzats per escenografies temàtiques (la riquesa i les propietats, la vida domèstica, la vida social i cultural, etc.). Al Museu Postal d’Ordino. Entrada: 2,50 €. Visita conjunta a la Casa d’Areny Plandolit i al Museu Postal: 5 €.

La Casa Rossell5 de gener

Cavalcada dels Reis d’Orient (Andorra la Vella/Escaldes-Engordany)

A les 12 hores, el Carter Reial recollirà totes les cartes dels nens a la Plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany i, a les 18.30 hores, començarà la màgica cavalcada dels Reis d’Orient per la capital i Escaldes-Engordany. Sortida: Av. Príncep Benlloch i arribada a la plaça Coprínceps.

Cavalcada de reis andorra la vella i escaldesCavalcada dels Reis d’Orient (La Massana)

Cavalcada dels Reis d’Orient pels carrers de la Massana i recepció a la plaça de les Fontetes, on Ses Majestats rebran a tots els infants de la parròquia. A partir de les 17 hores.

Cavalcada dels Reis d’Orient (Encamp/Pas de la Casa)

Celebra la tradicional Cavalcada de Reis a Encamp i al Pas de la Casa, una desfilada on els més petits del poble esperen amb fred a les galtes, però amb molta il·lusió als ulls, l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, que amb els seus seguicis de patges i follets arriben per a repartir regals i caramels, i carbó als que han estat més entremaliats. A la plaça dels Arínsols, des de les 18 hores, i al Centre Esportiu del Pas de la Casa, des de les 19 hores.

Cavalcada dels Reis d’Orient (Canillo)

La Cavalcada sortirà de l’aparcament de serveis del Comú de Canillo i anirà desfilant fins a la plaça del Prat del Riu, on els tres Reis Mags rebran a tots els nens i nenes que ho desitgin. A la plaça del Prat del Riu, a les 18 hores.

Cavalcada dels Reis d’Orient CanilloCavalcada dels Reis d’Orient (Sant Julià de Lòria)

Les famílies lauredianes podran rebre la cavalcada dels Reis d’Orient, que passarà per diferents indrets de la parròquia. Des de les 18 hores.

8 de gener

Club de lectura de les Valls del Nord

Gaudeix d’aquesta trobada cultural i endinsa’t en les millors històries, en un club de lectura impulsat pels comuns d’Ordino i La Massana. A la Biblioteca Comunal d’Ordino, a les 20.30 hores. Més informació: +376 878 136.

Cuina per a adolescents

En aquest curs de cuina per a adolescents, els més joves podran conèixer les tècniques culinàries bàsiques. L’activitat es durà a terme cada dijous, fins al 25 de juny del 2020. A l’Espai cuina de l’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria, de 18 a 20 hores. Preu del curs: 28 € mensuals. Més informació: +376 744 044 i escoladart@comusantjulia.ad.

8 al 31 de gener

‘Relats reals de supervivència, 1.255’

Des d’una visió integral i centrada en la persona, s’han abordat les conseqüències de la violència física, psicològica, sexual, econòmica i social que han patit tant les dones com els seus fills i filles. L’obra, a càrrec de l’artista Susanna Ferran, recull experiències i dona veu a diversos testimonis de violència de gènere que han acudit al Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat des que es va crear, l’any 2006. Al Centre Cultura La Llacuna. Entrada lliure.

10 de gener

Dulce Pontes · Temporada 2020 Auditori Nacional

La cantant lusitana serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la Temporada 2020 de l’Auditori Nacional d’Andorra. Acompanyada del guitarrista Daniel Casares i el contrabaixista Yelsy Heredia, amb qui ja havia fet nombroses col·laboracions, presentarà un projecte artístic molt especial. A l’Auditori Nacional d’Andorra, a les 21.30 hores. Entrada general: 20 € a través de www.cultura.ad.

18 de gener

Dissabtes d’art · Gimeno vs. Casas: dos pintors oposats

Aquesta activitat presentada pel Comú d’Escaldes-Engordany consisteix en introduir i comparar dos pintors que van viure la mateixa època, però des de realitats molt diferents; Gimeno des de la perspectiva de la pobresa i la manca de recursos, i Ramon Casas des de la riquesa i els encàrrecs de les grans famílies de la burgesia catalana. Activitat dirigida a infants de 6 a 11 anys. Es recomana portar una bata o roba vella. Al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany, a les 10.30 hores. Preu de l’activitat: 3 €. Reserva prèvia a través del telèfon +376 802 255 i el correu centreart@e-e.ad.

‘La volta al món en vuitanta dies’ · Saison Culturelle

Tothom coneix aquesta meravellosa novel·la, sens dubte una de les millors de Jules Verne, l’èxit de la qual no ha minvat des de la seva publicació el 1873. En aquesta obra mestra de la literatura d’aventures, Phileas Fogg, un gentleman anglès, aposta amb els membres del seu club que farà la volta al món en 80 dies. Al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, a les 20.30 hores. Entrada general: 20 €. Carnet jove: 10 €. Escolars: 5 €.

Agenda de la Saisson Culturale18 i 19 de gener

Curs ‘L’objecte en escena’, per Anna Ros de LaBú Teatre

En aquest curs de creació escènica amb objectes, aprendràs les diferents tècniques de manipulació per donar vida al material i a l’objecte. Experimentaràs amb diferents materials per a descobrir noves possibilitats estètiques i donar valor i contingut als objectes. Treballaràs la relació cos-objecte. Curs per a adults i joves a partir de 15 anys. A l’Animal, Escola de Teatre, Escaldes-Engordany. Més informació: +376 845 345 i lanimal.escoladeteatre@gmail.com.

19 de gener

Vianda i encants de Sant Antoni

El Comú de Canillo et convida a gaudir de la tradicional vianda i encants de Sant Antoni. Els lots dels encants es rifaran. Els tiquets es podran adquirir el mateix dia de l’esdeveniment a un preu d’1 €. Tota la recaptació es destinarà a una causa solidària. A la plaça del Telecabina del Comú de Canillo, a les 13 hores.

30 de gener

La nuit des idées, animée par Audrey Pulvar

A Andorra, aquesta vetllada presentada per Audrey Pulvar permetrà reflexionar, intercanviar i debatre sobre la qüestió dels equilibris ecològics i la relació de l’home amb el món, així com conscienciar, fomentar l’acció i el compromís, tot proporcionant exemples de conductes que afavoreixen la sostenibilitat. Més enllà del fet i del diagnòstic suficientment compartits, es tractarà d’identificar vies d’acció per aconseguir un model sostenible. Al Prat del Roure, Escaldes-Engordany, a les 19 hores. Entrada lliure.

La nuit des idées, animée par Audrey Pulvar31 de gener

Crema del Gener

El Comú de Canillo et convida a gaudir de la Crema del Gener, una celebració tradicional que s’acompanyarà amb xocolata calenta i coca. Al Camp del Som, just al costat del Perecaus, a les 18.30 hores. Activitat gratuïta.

Amb informació d’agenda.ad