Agenda cultural i d’activitats del mes de setembre

Us proposem l’agenda amb totes les activitats que es duran a terme durant tot el mes de setembre del 2019 i per tot el Principat d’Andorra.

4 de setembre

Nits d’estiu als museus · Wood & Steel al Museu de la Moto

El duet conformat per Steve Cummins i Greg Aguiló interpretarà cançons clàssiques internacionals dels anys setanta, vuitanta i noranta en llengua anglesa. Al Museu de la Moto, a les 22 hores. Entrada gratuïta amb reserva prèvia obligatòria pel telèfon +376 853 444.

Wood & Steel5 de setembre

Nits d’estiu als museus · Visita guiada nocturna a ‘ART AFRICÀ. Batec de la humanitat’

Deixa’t captivar per aquesta visita guiada nocturna a aquesta exposició de la col·lecció Ramon Abad, que et transportarà a l’Àfrica més autèntica i artística. Al CAEE, a les 20.30 hores. Entrada gratuïta amb reserva prèvia pel telèfon +376 802 255 o pel correu electrònic centreart@e-e.ad.

Exposició Art AfricàNits d’estiu als museus · ‘Últim estiu a Ordino’

Adaptació teatral de la novel·la homònima de Joan Peruga, a càrrec de la companyia An-danda-ra. Deixa’t captivar per la història familiar dels Areny-Plandolit amb la Sumpta, Donya Carolina i la dida Antònia. Al Museu Casa d’Areny-Plandolit, a les 21 hores. Venda anticipada d’entrades a: Museu Nacional de l’Automòbil, Museu Casa d’Areny-Plandolit

Museu Casa Rull, Farga Rossell i Casa de la Vall.

Nit als museus6 de setembre

Concerts a La Fada · Still Morris

L’artista barceloní arriba a Andorra per presentar la seva música amb aires dels setanta, amb un estil que es balanceja entre el folk i el rock americà. Actualment, Still Morris està gravant el seu sisè àlbum. A La Fada Ignorant, a les 23 hores. Més informació: +376 821 815.

Still MorrisNits d’estiu als museus · ‘Brossa a partir del silenci’

La Sílvia Bel et convida a gaudir de la lectura dramatitzada d’una selecció de textos del poeta Joan Brossa, amb els acompanyaments musicals i el cant flamenc de Juan Manuel Galeo, Fran León al caixó i la flauta travessera, i José Santiago a la guitarra. Al Museu Casa Rull, a les 21 hores. Entrada gratuïta amb reserva prèvia obligatòria pel telèfon +376 836 908.

7 de setembre

“Segueix la pista dels animals” · Ruta artística per a infants majors de 5 anys

Pels carrers de la parròquia hi ha múltiples escultures de l’artista català Samuel Salcedo, rostres humans amb diverses expressions fetes amb alumini i bronze. Activitat gratuïta amb reserva prèvia pel telèfon +376 802 255 o pel correu electrònic centreart@e-e.ad.

Ruta artísticaMercat de la Vall

Troba la millor artesania creativa i productes agroalimentaris d’Andorra en aquest mercat d’Andorra la Vella. Al Barri Antic, d’11 a 21 hores. Entrada lliure.

8 de setembre

Dia de la Nostra Senyora de Meritxell

Celebració del Dia de la Nostra Senyora de Meritxell, amb la presència del copríncep episcopal Joan-Enric Vives i les autoritats del Govern d’Andorra. Al Santuari de Nostra Senyora de Meritxell, a Canillo.

Nostra Senyora de Meritxell13 de setembre

Nits d’estiu als museus · ‘Vols…’ Dansa amb teles acrobàtiques a la Farga Rossell

En un món que és un miracle, si no ets feliç, és que estàs malalt. Si no el valores, és que estàs cec o ets un inconscient. Un espectacle que voldria canviar els mons de les persones, que ens parla de superació, d’ecologia profunda, fet des de l’ànima i amb el cor. Meritxell Rabassa, professora i artista multidisciplinària especialitzada en aeris, fusiona el teatre físic amb el circ. A la Farga Rossell, a les 21 hores. Activitat gratuïta amb reserva prèvia obligatòria pel telèfon +376 835 852.

Meritxell Rabassa15 de setembre

Concert de Meritxell

Concert a càrrec de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, amb interpretacions de les obres de Georg Philipp Telemann, Wolgang Amadeus Mozart, Paul Hindemith, Piotr Ilitx Txaikovski i Astor Piazzolla. A l’Auditori Nacional, a les 12 hores. Entrada gratuïta.

Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra21 de setembre

5ANDCORDES · Jornades Europees del Patrimoni

Concert amb l’agrupació 5ANDCORDES, amb Alexandre Arajol i Elias Porter als violins, Sílvia Garcia a la viola, Mireia Planas al violoncel i David Font a la guitarra. Interpretaran composicions de Luigi Boccherini, Mario Castelnuovo-Tedesco i José Antonio Chic. A l’Era de Casa Rossell, Ordino, a les 19 hores. Entrada gratuïta amb reserva prèvia pel telèfon +376 839 760.

5ANDCORDES22 de setembre

IV Cursa Sant Bernabé – Cursa Multisegur Assegurances – Copa d’Andorra

Quarta edició dels temps moderns de la Cursa Sant Bernabé, des de la Comella fins a l’Orri de Claror. El punt de sortida és el camí de Prat Primer, puja fins al coll de Boumort, passa pel refugi de Claror i l’arribada és a la cabana de Claror. A la Vall del Madriu-Perafita-Claror (entrada a la carretera de la Comella), a les 9 hores. Més informació a www.cpa.ad.

Cursa de Sant Bernabé28 de setembre

Temporada ONCA · Cromàtic

A partir del color, la llum i la cultura urbana neix Cromàtic. Un espectacle ubicat en un racó d’una plaça, d’un barri, d’una ciutat. Hi trobem dos músics que juguen a imaginar sense límits, com nens, sense portes, finestres, ni sostre. Un animal es converteix en una cançó, un tamboret vell en un cotxe i una barra de pa en un instrument de percussió… a Cromàtic tot és possible! Al Teatre Comunal d’Andorra la Vella, a les 17 hores. Venda d’entrades a www.onca.ad.

“Turistes i banyistes”

Les Escaldes sempre ha estat la parròquia de l’aigua. I així n’han deixat constància tots els viatgers que han trepitjat les nostres valls al llarg de la història. Viu aquesta obra itinerant pels carrers d’Escaldes-Engordany. Preu de l’activitat: 3 €. Més informació a www.e-e.ad i pel telèfon +376 890 881.

Turistes i banyistes