Martha Roquet, a punt per fer volar una nova cançó

La Martha va néixer a Andorra, un 16 abril de 1979. Es va donar a conèixer per primera vegada a  l’Eurocasting d’Andorra, on va quedar com a finalista, per participar al festival d’Eurovisió. Admet que, des de molt petita li ha fascinat la música i el món artístic i, des de llavors, no ha parat. Reconeix que li encantaria compartir escenari amb Shakira, Amaral, Leiva, MClan, Paulina Rubio, Coldplay i Antonio Orozco, entre altres, i que encara li queden molts somnis per complir. Aviat sortirà a la venda el seu nou disc amb el seu primer senzill en català, “Papallones”.

La Martha ens explica que l’any 2009 va decidir perseguir el seu somni i va formar el grup musical “Syldavia”, juntament amb Jordi Diaz (Four Flags) i Jacob Diaz (The Axle), amb els quals va participar en el concurs de la multinacional “Nous talents d’Orange”, assolint el segon lloc amb la cançó “Momentos de consuelo”. Va tenir el plaer de gravar amb Pep Sala (Sau) i amb Jose Luiz Pérez (El Último de la fila). Durant l’any 2013, va treballar amb el productor Jordi Buch a BBswing Studios Barcelona i des de llavors no ha parat de compondre i treure nous senzills, els quals es poden escoltar a través de plataformes digitals com ara Spotify i Itunes. Els seus començaments musicals van estar marcats per les influències de Shakira, Amaral, Amaia Montero, Coldplay, Muse, Nickelback. Si bé la majoria dels seus temes són en castellà, també compon en català. Aviat sortirà a la venda el seu nou disc i el seu primer single en català “Papallones”. Confessa que no té una fórmula exacta per a compondre. “De cop em ve la inspiració i escric una lletra, altres vegades agafo la guitarra i em surt una melodia i després faig la lletra. M’inspiro d’històries que m’han succeït en el passat, de coses que voldria que passessin, d’històries d’altres persones, de coses que no t’atreveixes a dir. Escriure i compondre música és una manera d’alliberar emocions” diu la Martha. La seva carrera musical li ha permès conèixer a importants artistes i productors amb els quals manté un estret contacte.

En l’actualitat, combina la seva passió musical amb el món de l’educació. La Martha explica que, si bé és cert que ha hagut de posposar alguns espectacles que tenia previst arran de la Covid-19, durant l’estiu ha pogut realitzar alguns concerts.

Panorama musical andorrà i projectes a futur

A Andorra hi ha artistes amb molt talent, però necessiten més publicitat i màrqueting. Sense això és molt complicat donar-se a conèixer. Si no tens promoció ets invisible” afirma l’artista. “Em queden molts somnis per a complir, vaig seguint el meu camí, sense presses, però sense pauses“. A finals d’any publicarà un nou àlbum, el qual ha comptat amb la col·laboració del Govern d’Andorra per a l’enregistrament d’algunes cançons, també la participació de reconeguts músics del país com ara Carlos Lozano i Miguel Espinosa, membres de Persèfone i el Productor Pere Revert. A més, estic participant del disc, El Tren de la Musa, el compositor del qual és Jacob Diaz, molt reconegut al panorama musical andorrà.