“Passió i Tangos”, una seductora presentació de l’Ordino Clàssic 2020

El segon espectacle de l’Ordino Clàssic va captivar els afortunats espectadors de l’Auditori Nacional d’Andorra, en una presentació plena de ritme, sensualitat i una posada en escena impecable, que va ser capaç de traslladar-nos a les entranyes de Buenos Aires.

Fotos: César De Pablos

Ordino Classic a l'Auditori Nacional d'Andorra

Quan parlem de l’Argentina, immediatament se’ns poden acudir diferents idees al cap; alguns pensen en els mítics Diego Armando Maradona o en Lionel Messi, mentre que altres recorden la finesa dels seus vins o els talls de carn d’exquisida qualitat. Malgrat aquests símbols innegables del gentilici argentí, el tango continua essent un dels baluards més preuats de la cultura d’aquell país tan llunyà però tan connectat amb Andorra. Dita connexió va quedar en evidència el passat diumenge, dia 8 de novembre, amb l’espectacle “Passió i Tangos”, que va treure els aplaudiments d’una audiència compenetrada en tot moment.

Dansa Ordino Clàssic

Pocs minuts després de les 12 hores, va començar “Passió i Tangos”, una presentació emmarcada en l’Ordino Clàssic i sota la direcció escènica i dramatúrgica de Joan Hernández. Pilar Planavila Vargas, a l’acordió; Manu Suárez de la Vega, a la guitarra; Àlex Arajol, al violí, i Jordi Claret, al violoncel, van saber guiar l’espectacle amb les seductores melodies de Carlos Gardel i Astor Piazzola, malgrat que també van dedicar un petit espai a Richard Galliano i Frank Marocco.

Acordionista a l'Ordino Classic

Com no podia ser d’una altra manera, la presentació, quins arranjaments van anar a càrrec de Gregori Ferrer, va comptar amb una espectacular coreografia escenificada per Mònica Vega, Xavi Pérez i Dani Sampaio, que van saber transmetre, a través de la dansa, la sensualitat del tango, un ball quins orígens es remunten a l’inici del segle XIX, a Buenos Aires.